Polisi nasıl tanıyacağız?

Perşembe akşamı atv Ana Haber Bülteni'nde yine "şov" vardı. Haber merkezindeki muhabirler Eminönü'ndeki satıcılardan temin ettikleri asker, polis, postacı, itfaiyeci üniformaları ve kurye kıyafetleriyle evlerin kapılarını çalıyor ve açanlara hesap soruyorlardı: "Bizim gerçek görevli olduğumuzu nasıl anladınız da kapıyı açtınız?"

Haberin Devamı

Perşembe akşamı atv Ana Haber Bülteni'nde yine "şov" vardı. Haber merkezindeki muhabirler Eminönü'ndeki satıcılardan temin ettikleri asker, polis, postacı, itfaiyeci üniformaları ve kurye kıyafetleriyle evlerin kapılarını çalıyor ve açanlara hesap soruyorlardı: "Bizim gerçek görevli olduğumuzu nasıl anladınız da kapıyı açtınız?"

Evet, özellikle büyük kentlerde sahte görevliler hırsızlık amacıyla evlere giriyorlardı. Konunun bir haber bülteninde işlenmesi habercilik adına doğru bir yaklaşımdı. Peki ama otomatiğe basmadan önce apartmanın giriş kapısındaki diafondan size "Postaaa" diye seslenen kişinin gerçek postacı olup olmadığını nasıl anlayacaksınız? "Söyle bakayım kardeşim, Bakırköy'ün posta kodunu?" ya da "Mavi Köşe Bakkaliyesi'nin yanındaki sokağın adı ne?" diye sorguya mı çekeceksiniz? Yoksa aşağıya sepet sallandırıp, "Kimliğini koy bakalım şunun içine, ben bir kontrol edeyim"mi diyeceksiniz?

Her nevi üniformaya karşı hazırola geçme eğilimindeki halkımız, gözetleme deliğinden bakıp da omuzunda üç yıldız gördüğü komisere "Nereden bileyim ben senin polis olduğunu? Söyle bakiim, CMUK yasasının 14. maddesinde ne yazıyor?" diye sorabilir mi sanıyorsunuz? Haydi diyelim ki "yürekli" bir vatandaş, polis kılığındaki kişiye kimlik sordu. Bunca hazırlık yapan hırsız, sahte polis kimliği de düzenleyemez mi? Ya da üzerinde yıldızların uçuştuğu, "polis" yazan herhangi bir kağıt parçasıının gerçek polis kimliği olup, olmadığını vatandaş nereden bilecek? Peki ya vatandaş acil bir durumda gözetleme deliğinden gördüğü itfaiye erine kapıyı hemen açacağı yerde, oyalayıp durursa, ya da kapıya bir zincir daha vurursa ne olacak?

Haber sırasında konuyu en güzel özetleyen bir genç kadın oldu: "Ne yapayım yani? Kapımı dünyaya kapatıp, hayatla ilişkimi mi keseyim?"

Aslında haberin güçlü bir omurgası vardı. Ama işin içine "fantezi" girince, biraz yalpaladı.

Ya şarkıcılar olmasaydı?
Artık televizyonda dizisi olmayan şarkıcıya "şarkıcı" demiyorlar! Müzik dünyası ile televizyon içice geçerken, yıllarını oyunculuğa vermiş, konservatuarlarda dirsek çürütmüş "işsiz" oyuncular, sadece popüler oldukları için dizi filmlerde oynayan şarkıcılara tepki gösteriyorlar. İşte ekranı parselleyen şarkıcı-oyuncular:

Emrah "Büyük Yalan" (atv), Özcan Deniz "Haziran Gecesi" (Kanal D), Alişan "Cennet Mahallesi" (Show TV), Berdan Mardini "Perçem" (Show TV), Hilal Cebeci "Şöhretler Kebapçısı" (Star TV), Özgür Çevik "Yabancı Damat" (Kanal D), Yeşim Salkım "Seher Vakti" (Kanal D), Emre Altuğ "Sensiz Olmuyor" (Show TV), İlhan Şeşen "Aliye" (atv), Burhan Şeşen "Bütün Çocuklarım" (Kanal D), Sezen Aksu "Alacakaranlık" (Show TV).

Rekabet hortluyor
Televizyonun iki güzel reality yarışma sunucusu Ebru Akel ile Öykü Serter arasındaki rekabet yeniden ekranlara taşınacak. Yıldızı BBG ile parlayan Öykü Serter, "Akademi Türkiye" ile imajını iyice cilalamıştı. Ancak rakibi Ebru Akel gelin-kaynanalı yarışmalardaki başarısıyla Serter'i bir süreliğine de olsa gölgede bıraktı.

Ancak iki güzel sunucu arasındaki tatlı çekişme Mart ayından itibaren yeniden kızışacağa benziyor. Zira Öykü Serter, bir buçuk yıl aradan sonra bu kez TGRT'nin yeni türkü yarışması "Anadolu Rüzgarı" ile ekrana dönüyor. Adayların 24 saat boyunca izleneceği yarışmanın sunuculuğunu üstlenen Öykü Serter şimdiden kampa girdi.

Diğer yandan "Anadolu Rüzgarı" yarışmasının dans bölümünü ise "Anadolu Ateşi"nde olduğu gibi Mustafa Erdoğan organize edecek. "Anadolu Ateşi" dans grubu muhteşem gösterileriyle yarışmaya renk ve hareket katacak.

Kurtlar Vadisi serbest piyasası!
Kurtlar Vadisi'nin son bölümünde Kirve'nin adamları, Halil İbrahim'i güç duruma düşürmek için onun adına uyuşturucu satıcılarına sahte para dağıtıyordu. Naylon poşetler içinde paraları vererek, "Sonra gelip, bizim adımıza malı alacaklar" diyorlardı. Bu işlerin nasıl yapıldığım bilmem ama tanıdığım emniyetçilerden, polis muhabirlerinden öğrendiğim kadarıyla uyuşturucu piyasasında parayı ödeyip, malı hemen teslim almak esasmış. Ama burası "Kurtlar Vadisi"... Burada her şey serbest piyasa ekonomisine göre işliyor. "Ön Ödemeli Eroin Kampanyası" gibi!.. Acaba "İki Paket Alana, Enjektör Bedava" gibi bir promosyonları da var mı?

Gafoloji
Deneyimli sunucu Erkan Yolaç, TRT 'nin 37. yıldönümünün kutlandığı gecede eski günleri anıyordu: "Filmleri alıp, Mithatpaşa Stadyumu'na gidiyorduk." (Sevgili Erkan ağabeyin sözünü ettiği, Ankara'daki Mithatpaşa stüdyosuydu)

Zaptiye
Yardım için yapılan konserlerde salonları dolduramıyoruz. Tsunami mağdurlarına yardım amaçlı maçlarda tribünler bomboş. Kişi başına düşen Gayri Safi Milli Hasılamız yükselirken, vicdan başına düşen hasılamız fena halde düşüyor!

Bir tavsiye
Semra Hanım fenomeninin sonunda bir sit-com'a konu olduğunu sayfalarımızda sizlere duyurmuştuk. "Kaynana Semira" adıyla TGRT ekranlarına gelen güldürünün bugün yayınlanacak üçüncü bölümünde Semra Hanım'ın eşi Hamit Türk ve aşklarıyla Ferhat ile Şirini bile gölgede bırakan Tülin-Caner çiftinin Caner'i de kadroya dahil oldu. Semira Hanım, oğlu Hata, gelin adayı Silen, Hamit Bey ve Caner'in yer aldıkları güldürü, tatil gününüze farklı bir neşe katabilir. (TGRT 20.00)

Ne demiş?
"Bizim zamanımızda az sonra denilince az sonra ekrana çıkılırdı. Şimdi pazartesi az sonra diyorlar, cuma günü çıkıyorlar..." (TRT'nin yıldönümü gecesinde Halit Kıvanç'ın sözleri)

Gaf kürsüsü
Show TV'nin "Yaşasın Okulumuz" kampanyasını sunan Hakan Bilgin, dershane şeklinde dekore edilen stüdyoya bakıp, sordu: "Eee? Ekmek Teknesi'nden kimse yok mu burada?" Yanında duran ve programı birlikte sunduğu "Heredot Cevdet" Hasan Kaçan'ı unutuvermişti!

Bizim decoder
Digitürk 83. kanaldan yayın yapan Reality TV'de geçtiğimiz cuma gecesi müthiş bir reality yarışma başladı. "Rol Beklerken"... Bu kez yarışmacılar bir filmde ya da televizyon dizisinde rol kapmak için birbirleriyle mücadele ediyorlar. İki aktör ve bir aktrist adayının kıyasıya yarıştığı programda eğlence sektörünün karanlıkta kalan tüm yönleri de açığa çıkıyor. İlk görüşme heyecanı, rakipleri alt etmek için başvurulan taktikler, telefon başında yapımcıdan haber bekleyerek geçen sıkıntılı saatler, 32 kısım tekmili birden bir reality yarışma... Yıldız adaylarının küçücük bir rol fırsatı yakalamak için nelere katlandığını öğrenmek istiyorsanız, 13 hafta boyunca cuma geceleri 22.30 da Reality TV başında olun.

DİĞER YENİ YAZILAR