Gazete Vatan Logo

YSK Seçmen Sorgulama Seçmen Listesi Askı Süreci Sona Erdi

YSK seçmen sorgulama işlemlerinin internet üzerinden erişime açılması ile birlikte 27 Mart'a kadar süren askılarda YSK seçmen sorgulama süreci sona erdi. İşte YSK seçmen sorgulama ile ilgili son durum.

Türkiye'deki seçimler ile ilgili gerekli düzenlemeleri yaparak genel seçim takvimini yürüten Yüksek Seçim Kurulu tarafından online olarak vatandaşların kullanımına sunulan YSK seçmen sorgulama hizmetinin ardından sıra askılardaki seçmen bilgilerini kontrolüne geldi. Vatandaşların muhtarlıklarda yer alan seçmen askılarında isim kontrolü yaparak seçim öncesindeki son işlemi de gerçekleştirmesi gerekiyor. Burada yapılacak olan kontrol ile birlikte, ismi olmayan ya da bilgilerinde hata olan vatandaşların konuyla ilgili gerekli başvuruları yapması gerekiyor. Aksi halde, hatalı bilgiler bulunan seçmen kayıtlarında ya da seçmen listelerinde adı olmayan kişilerin oy vermesi mümkün olmayacak.

SEÇMEN SORGULAMA

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

YSK tarafından yapılan açıklama ile birlikte bu değişiklikler için 14 Mart tarihi ile 27 Mart tarihleri öngörülmüş durumda. Bu bakımdan seçmen bilgilerinde hata olan ya da ismini seçmen listelerinde bulamayan kişilerin bu tarihler arasında mutlaka gerekli başvuruları yapması gerekiyordu. Bu konularda sorun yaşayan kişilerin ilk olarak nüfus müdürlüğüne giderek adres beyanında bulunması gerekiyor. Adres beyanı sonrasında ise kişinin yeni adresi üzerinden seçime gireceği yer tespiti yapılacak. Böylece bu işlemleri yapan vatandaşlar, 2015 milletvekili seçimlerinde oy kullanabilecek. Bu işlemleri yapan vatandaşlar YSK seçmen sorgulama ile bilgileri doğrulayabilir.

Haberin Devamı

Ve süre biti

YSK tarafından açıklanan takvim doğrultusunda 27 Mart tarih itibari ile tüm seçmen işlemleri tamamlandı. Ve 8 Nisan'da seçim için seçmen kütükleri netleştirilecek. Bu tarihten sonra ise vatandaşlar 11 Nisan'dan itibaren online olarak YSK seçmen sorgulama yaparak nerede oy kullanacaklarının kesin bilgisini alabilecek. Seçim tarihi ise 7 Haziran 2015.

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de yine seçim konusunda destek merkezi 7/24 hizmet verecek. Seçimler, seçmen kayıtları ile ilgili sorun yaşayan vatandaşlar, 444 99 75 numaralı hat üzerinden diledikleri zaman gerekli desteği alabilecek.

Haberin Devamı