Gazete Vatan Logo
DünyaYPG'ye ağır darbe!

YPG'ye ağır darbe!

YPG'ye ağır darbe!

IŞİD bu kez intihar saldıları ile vurdu. Karatepe bölgesinde kentin merkezine düzenlenen 6 intihar saldırısı cehennem yarattı. Ulaşan son bilgilere göre intihar saldırılarında 70 Kürt yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Karatepe’deki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için ulusal yas ilan etti.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu’nun yaptığı açıklamada, “Karatepe’de düzenlenen insanlık dışı terör saldırısı, çok sayıda şehit ve yaralı vermemize sebep oldu. Bakanlar Kurulu olarak şehit ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” denildi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin, teröre karşı savaşından dolayı peşmerge ve asayiş güçlerine teşekkür ettiği açıklamada, bugün için ulusal yas ilan edildiği duyuruldu.

70 ÖLÜ

Kürt Rudaw sitesinin haberine göre Diyala eyaletine bağlı Karatepe kasabasında dün, IŞİD tarafından bomba yüklü otomobille yapılan saldırıda 70 Kürt hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Saldırı, Karatepe Belediyesi ve Karatepe Emniyet Müdürlüğü ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) binasına yapıldı.

IŞİD’DEN KOBANİ’YE DESTEK GÜCÜ

IŞİD ise Kobani’ye güneyden destek gücü gönderdi. Bölgedeki çatışmalar intihar saldırısının ardından daha da yoğunlaştı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin 10 Ekim’de yaptığı açıklamaya göre Kobani’de şimdiye kadar 226 YPG üyesi ile 334 IŞİD üyesi öldü.

Haberin Devamı

26 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Muhalif Rakka Devrimcileri’nin yaptığı açıklamaya göre, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Kobani’nin doğu kesiminde devam ediyor. Çatışmalar sırasında ilçeye sızmaya çalışan 26 IŞİD üyesi öldürüldüğü bildirildi.

MÜRŞİTPINAR’DA SON DURUM

IŞİD özellikle Mürşitpınar sınır geçişini ele geçirmek için yoğun bir şekilde saldırılarını sürdürüyor. Kobani’nin batısını tamamen kontrol altında tutan YPG ise bölgeyi savunuyor. Kasabanın doğusundaki Türkiye sınırına sıfır noktasındaki sanayi bölgesi ile 48. cadde bölgesinde çatışmalar sürüyor. Kasabanın güneyinde de çatışmalar var.

Çatışmalar Pazartesi günü Kobani’nin özellikle doğu, güney ve merkezinin 3 kilometre batısında yoğunlaştı. İki taraf da kaydadeğer bir ilerleme sağlayamadı.

HAVA BOMBARDIMANLARI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan ordusu ve koalisyon güçlerinin, terör örgütü IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine 8 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini açıkladı.

Haberin Devamı

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusu ve ortak ulusların güçlerinin dün ve bugün IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine, bombardıman ve savaş uçaklarıyla yeni hava saldırıları gerçekleştirdiği belirtildi.

Suriye’de IŞİD ile Kürt güçler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani (Ayn el-Arap) kentinin güneybatısına düzenlenen 4 saldırıda IŞİD’in bir küçük ve bir büyük ünitesi hedef alındı, örgütün bir konaklama alanına hasar verildi ve ağır makinalı tüfek kullanılan bir mevzisi imha edildi.

Kentin kuzeydoğusundaki 3 saldırıda ise IŞİD’in küçük bir ünitesi vurulurken, örgütün üç binası ve bir konaklama yeri yıkıldı, iki binası hasara uğratıldı.

Rakka’nın kuzeybatısındaki saldırıda da örgütün bir karargahı vuruldu. Açıklamada, saldırılara Suudi Arabistan’ın da destek verdiği kaydedildi.

İNGİLİZ ZENGİNDEN TÜRKÇE KOBANE ÇAĞRISI

İngiltere’nin ve dünyanın en güçlü şirketlerinden Virgin şirketler zincirinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Richard Branson, Kobani için acil yardım çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

‘Kobanê’deki vahim durum, uzlaşma için bir fırsat’ başlıklı yazıda Türkiye’ye çağrı yapan Branson,“bu tarihi bir fırsat Türkiye için. Türkiye Kobanê’ye yardım ederek Kürtler uzlaşma ve barışı sağlayabilir” dedi.

Branson yazısında şunları belirtti: “Türkiye, Kürtleri düşman olarak görmemeli. Kürtlere, Kobanê üzerinden onur ve saygı çerçevesinde yaklaşılmalıdır. Eğer Türkiye bu konuda gerekli desteği verirse, Kürtlerle yeni ve aydınlık bir başlangıç yapabilir. Ama Türk devleti bunu yapmazsa sonuçları maalesef ağır ve derin olabilir.’’

IŞİD'İN BAYRAĞI YERİNDE YOK
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı.
Kobani'de, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar son birkaç gündür ilçenin doğu kesiminde yoğunlaştı. Sınıra yakın bölgedeki çatışma sesleri zaman zaman Suruç ilçesinden de duyuluyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, bu sabah ilçenin güneyine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, terör örgütünün zırhlı araçları ve mevzilerinin hedef alındığını öğrenildi.
Kobani'nin doğusundaki bir tepeye asılan IŞİD bayrağının yerinde olmadığı gözlendi
Bu arada Suruç ilçesine bağlı Kendirci Mahallesi sınır hattına zırhlı araçlar konuşlandırıldı.