Gazete Vatan Logo

Yoksulları istemiyorum

ABD Başkanı Trump, Iowa’da destekçilerine seslendi. Miting havasında geçen konuşmasında bakanlıklara zengin isimleri seçmesinin sebebini anlattı

Yoksulları istemiyorum

Başkanlığının ilk gününden bu yana açıklamalarıyla olay yaratan Trump bu kez de Iowa’daki mitinginde ‘yoksul birini’ bakan yapmak istemediğini söylerek gündem oldu. Trump “Birisi bana ‘neden zengin birisini ekonominin başına getirdin’? diye sordu. Hayır bu doğru ve Ticaret Bakanı Wilbur Ross çok zengin birisi. Ben de dedim ki ‘çünkü istediğimiz düşünce şekli bu’ diye yanıt verdim. Bütün insanları seviyorum zengin ya da yoksul. Ancak belirli pozisyonlarda yoksul birilerini istemiyorum. Bu size anlamlı geliyor mu?” ifadelerini kullandı.

‘Benim fikrim’

Meksika sınırına inşa etmeyi planladığı duvar hakkında da konuşan ABD Başkanı, duvara güneş panelleri monte ederek inşanın masraflarını elde edilecek enerji ile azaltmayı planladığını söyledi. Trump “Evet, bir duvar inşa edeceğiz. Uyuştucuların içeri girmesini durdurmalıyız. Size kimsenin henüz duymadığı bir fikri açıklayacağım. Güney sınırı. Çok fazla güneş, çok sıcak. Oraya güneş enerjili duvar yapmayı düşünüyoruz. Böylece enerji yaratacak ve maliyetini kendi karşılayacak. Bu sayede Meksika daha az para ödeyecek. Bu iyi, değil mi? İyi bir hayalgücü değil mi? Benim fikrim” dedi. Trump sözlerini “Düşünün ne kadar yükseğe çıkarsa, o kadar değerli oluyor” diyerek sürdürdü.

Haberin Devamı