Gazete Vatan Logo

YKS ek tercihleri ne zaman sona erecek?

Üniversiteler için ikinci şans olan ek tercihler 14 Eylül'de başladı. Ne zaman sona ereceği merak edilen YKS ek tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu haberimizde yer alıyor.

YKS ek tercihleri ne zaman sona erecek?

YKS ek tercih işlemleri yapılmaya devam ediyor. Üniversite hayali kuran adaylar ek yerleştirme işlemlerini heyecanla yapıyor. İşte tüm ayrıntılar...

YKS EK TERCİH İŞLEMİNDE SON GÜN NE ZAMAN?

Üniversite adayları için ek tercih tarih aralığı belirlendi. ÖSYM takviminde yer alan Üniversite ek yerleştirme tercihleri 14-20 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. 2018-YKS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi T.C. Kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.)

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Ek yerleştirme işlemleri, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu ve 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile Ek’te sunulmuş olan 2018-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kural ve ilkelere göre yapılacaktır.

Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda hazırlanmıştır. Tercih süresi, 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasındadır. Ek yerleştirme ücreti 15,00 TL'dir. Ek yerleştirme ücreti, 21 Eylül 2018 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir.

Haberin Devamı