Gazete Vatan Logo

Yine çocukları ölüme yolladılar

Suriye’de 18 yaş altında reşit olmayan çocukları savaştırdığı BM raporlarına giren, birçok insan hakları örgütü tarafından tespit edilen terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG, Münbiç’te aralarında 13-14 yaşlarında çocukların da bulunduğu çoğunluğu 18 yaşın altındaki 30 kız çocuğunun eline silah vererek savaşmaya gönderdi.

Yine çocukları ölüme yolladılar

YPG’nin kadınlara ve kız çocuklarına silah ve savaşmayı öğrettiği Münbiç Askeri Meclisi’ne bağlı sözde Şehit Roksana Akademisi adıyla kurulan yeni yapının ilk mezunları hafta içi törenle silah aldı. PYD’nin oluşturduğu Münbiç Askeri Meclisine bağlı üst düzey teröristlerin de katıldığı askeri törende kız çocuklarına kadınları özgürleştirme görevi verildi.

Savaş suçu

5 Haziran 2015’te çıkan bir BM raporunda 15 yaşından küçük kız ve erkek çocukların YPG/YPJ tarafından silah altına alındığının tespit edildiği ve çocukların savaş bölgelerinde kullanıldığı açıklandı ve bunun savaş suçu olduğu hatırlatıldı. Ankara’nın tepkilerine rağmen YPG’ye ağır silah, zırhlı araç ve lojistik desteği veren ABD ise bu duruma sessiz. Hatta ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Jeff Davis, Suriye’deki gruplara destek verme şartları arasında ‘savaşçıların belli bir yaşta olması’ koşulunun bulunmadığını” bile söyledi.

Törende terör örgütünün yöneticileri ellerine silah verilen çocuklarla birlikte halay çekti.