Gazete Vatan Logo

Yeşil Belçika’yı karıştırdı

Belçika’da ölen Erzincan’da toprağa verilen Mahmut Özer’in ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu iddiası Belçika’daki Türk toplumunu karıştırdı. Özer’i tanıyan Türk gazeteciler: “Hiçbir benzerlik yok”

Belçika’nın Verviers kentinde kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat eden 58 yaşındaki Mahmut Özer’in ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu iddia edildi. Önceki gün Erzincan’da toprağa verilen Mahmut Özer’in cenazesine sadece yakın arkadaşı Süleyman Yarol katıldı. Yarol cenazede Özer’in Yeşil olduğu iddialarını yalanladı.

İltica eden bir ülkücü

Belçika’da yayın yapan Türk gazeteleri ise haberi yapan ‘BelTurk Haber’ sitesini ağır ifadelerle eleştirdi. Haberi yapan BelTürk haber internet sitesine ise girilemiyor. Sitede ‘bu hesap askıya alındı’ ibaresi çıkıyor. ‘Aktif Haber’ sitesi ise Mahmut Özer’in 1990’lı yıllarda siyasi iltica talebiyle Belçika’ya yerleşen bir Ülkücü olduğunu yazarak nüfus cüzdanının fotoğrafını yayınladı. Aktif Haber, haberi yapan gazetenin okunma oranını arttırmak için böyle bir yola başvurduğunu iddia etti.

‘Çakma gazeteci’

Bir diğer Türk yayın organı ‘Yeni Haber’ ise “Çakma gazeteci olursan, ‘Yeşil öldü’ haberine atlarsın!” başlığıyla yayınladığı yazıda haberi yapan gazetecinin bir otelde çalıştığını ve bir arkadaşıyla çıkardığı tabloid gazetedeki düzmece olan ne ilk ne de son haberleri olduğu suçlamasında bulundu.

Haberin Devamı

Kağıt işi yapardı

Yeni Haber Yayın Yönetmeni Yusuf Cinal, Mahmut Özer’i yakından tanıdığını uzun uzun görüştüklerini belirterek şöyle anlattı: “Uzun boylu, Tarık Akan gibi yakışıklı genç bir yağız adam. Nasıl olup ta Belçika’ya geldiğini sorduğumda ‘sorma’ dedi ve ben de sormadım. Ama ‘Ülkücü’ olduğunu söyleyerek, Belçika’da tanıştığı ülkücü camiadan bir destek görmemesinden şikayet etti. Kendisine Brüksel’de sahip çıkanlar oldu. Destek aldı. Farklı bir yaşam biçimi vardı. Kimseye boyun eğmeyen, kimseyi tınlamayan ve minnet etmeyen, kendi bildiği yolda yürümesini seven birisiydi. Başını sokacak bir yer arıyordu. Kendisine böyle bir yer bulundu. Kağıt işleri ile uzun zaman uğraştı. Burada kalmak istiyordu. Uzun bir süre Brüksel’de yaşadı. En son gördüğümde ‘işlerim iyi gitmiyor, bir de hastalandım! Brüksel’de yaşam çok pahalı. Buradan göç edeceğim’ dedi. Sonra vefatını öğrendim. Terör olgusunu yazanlar, takip edenler Mahmut Özer ile Kod adı ‘Yeşil’ olan Mahmut Yıldırım’ın farklı kişilikler olduğunu hemen anlar, bilirler. Yani Yeşil, Belçika’da yaşayacak da, bu kadar güçlü istihbaratı olan Belçika devletinin ondan haberi olmayacak! Ve bunu bizim iki tıfıl gazeteci keşfedecek?”

Haberin Devamı