Gazete Vatan Logo

Yenilmişseniz yenilmişsinizdir!

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün basının karşısına geçti ve “Açık ara bir fark var seçim sonuçlarını kabul ediyorum” dedi

Yenilmişseniz yenilmişsinizdir!

Seçim gecesi hiç açıklama yapmayan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün bir basın toplantısı düzenleyerek CHP genel merkezinde seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TRT’yi dışarı çıkardı

Muharrem İnce, basın toplantısına başlamadan önce TRT kameramanı ve muhabirinin salondan çıkmasını isteyerek, “İstanbul, Ankara, İzmir mitinglerini vermeyen TRT’nin burada ne işi var? Üç büyük şehirde miting yapacağım bir dakikasını bile göstermeyecek ama bugün buraya iş olsun diye gelecek?” dedi.

Tehdit edilmedim

Muharrem İnce sosyal medyadaki haberlerin asparagas olduğunu söyleyerek, “Öncelikle sosyal medyada dolaşan bu asparagas haberlerle başlayayım, bunların hepsi yalandır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: Böyle bir şey yoktur. Beni tehdit edecek adam da henüz yeryüzüne gelmedi. Ama böyle bir şey olmadı. Yok eşimi kaçırmışlar, yok albaylar beni rehin almışlar. Bunlar birkaç şizofrenin hasta insanların, ciddiye alıp yaymak da problem ama. Hepsi asparagas.

Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda, YSK’nın açıkladığı oranlar ve rakamlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur.

Haberin Devamı

Galip gelmiştir kabul

Olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum. Elimizde sonuçlar varsa ve sonuç belliyse yenilgiyi kabul etmemek sizin elinizde değil ki. Bunu kabul etmiyorum sokaklara çıkalım demek demokrasi değildir ki. Tartışmalı bir şey olur. Açık ara bir durum var bunu kabul etmeyeceksin neyi kabul edeceksin. Bu da millet iradesine saygısızlıktır. Galip gelmiştir, yapılacak bir şey yoktur.

Hedef 30 milyon yapmak

Kutlayamayacaksanız galip geleni, yarışa girmeyeceksiniz. 41 sene sonra 30 barajını aşan bir İnce ayrılır mı siyasetten.

15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Bir kere bu hedefimiz bu 15 milyonu 30 milyon yapmak. Birinci hedefimiz bu. Bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir, buna inanıyorum. Kazanmak için hazırlık yaparım. 50 günlük kampanya 41 yıllık 30 barajını aştık 500 günlük kampanyada neler yapacağız tahmin ederim.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’I TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkani Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52.6 oy oranı alarak kazandığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından en yakın rakibi CHP’li Muharrem İnce, kendisini arayarak tebrik etti. CHP’li İnce’nin yanı sıra Saadet Partisi lideri ve adayı Temel Karamollaoğlu’nun da Erdoğan’ı arayıp tebrik ettiği öğrenildi.

‘Gece çıkacaktım ben hata yaptım’

Dün gece açıklama yapmamamın özel bir sebebi yok. Bir hatam oldu onu kabul edeyim. İsmail Küçükkaya’ya arkadaşça bir mesaja attım. Haber yapacağını tahmin etmedim. Vatandaşların, oy veren yurttaşların bunu bir tweet ile değil benden öğrenmesi lazımdı. Ben takip ediyordum sonuçları ıslak imzalı tutanakları her şeyin netleşmesini bekledim. Çıkacaktım sonuçları bekliyordum. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olunmak gerekir.

Memleketinde Erdoğan kazandı

Seçim yarışının en ilginç sonuçlarından biri de Yalova’da ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin memleketinden Erdoğan’ın birinci sırada çıktı. Hatta İnce’nin köyü Elmalık’taki sandıklarda bile Erdoğan birinciydi. Sandık sonuçlarına göre Erdoğan’a 814, İnce’ye 456, Akşener’e 21, Selahattin Demirtaş’a 7 ve Temel Karamollaoğlu’na 5 oy çıktı. İnce, kendi köyünde rakibinin neredeyse yarısı kadar oy alabildi.

Haberin Devamı

‘İnce’yi takdir etmek lazım’

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CNN Türk canlı yayınında Muharrem İnce’nin açıklamalarını değerlendirdi: Bugünkü Muharrem İnce’nin tavrını takdir etmek lazım. Orada Muharrem İnce’nin kullandığı cümle önemli “Başkalarının yenilgileri üzerine bir galibiyet inşa edemezsiniz. Kendi zaferiniz için çalışmanız gerekir” Siyaset böyle bir şeydir. Muharrem İnce, sayın cumhurbaşkanımızın çok değerli bulduğunu söyledi. Ben de İnce’nin sözünün değerli olduğunu söyleyeyim.