Gazete Vatan Logo

Yeni çipli kimlik kartı başvuruları nasıl yapılıyor? Randevu alma sistemi

Yeni çipli kimlik kartları için yoğun ilgi devam ediyor. Vatandaşlar ise yeni çipli kimlik kartı başvuruları için randevuların nasıl alınacağını oldukça merak ediyorlar. İşte yeni çipli kimlik kartları için randevu alma sistemi ve başvuru işlemleri...

Yeni çipli kimlik kartı başvuruları nasıl yapılıyor? Randevu alma sistemi

Yeni çipli kimlik kartları başvuruları için start yılbaşında verildi. Tüm yurtta uygulamaya konulan yeni çipli kimlik kartları randevu sisteminde ise büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Yeni çipli kimlik kartlarına ilişkin işlemler ve merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

Yeni çipli kartlar için başvuru alan nüfus müdürlükleri sınırlı tutuldu. Örneğin bir ilde ilçeler dahil 5 nüfus müdürlüğü varsa il merkezinde yer alan nüfus müdürlüğü başvuru alıyor. İlçelerdeki nüfus müdürlükleri başvuru alamıyor. Bu yüzden vatandaşlar direkt olarak başvuru merkezine gittiğinde olumsuz cevapla karşılaşabiliyor. Nüfus müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk ve izdihamdan dolayı kimlik karı başvurusu yapacakların öncelikle çipli kimlik kartı randevusu almaları istendi.

YENİ ÇİPLİ KİMLİK KARTLARI RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ

RANDEVU ALMA SİSTEMİ

Kimlik randevu alma işlemi ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden yapılıyor. Yeni kimlik randevu portal girişi yapmak için haberimizin sonunda verdiğimiz bağlantı üzerinden giriş yapabilirsiniz. Kimlik randevusu alırken kendinize veya yakınınıza başvuru yapabilirsiniz. Anneniz, babanız, kardeşiniz, eşiniz, oğlunuz, kızınız, vasisi olduğunuz kişi adına randevu alabilirsiniz. Aile olarak yeni kimlik kartı randevusu da alabilirsiniz. Kimlik randevu sitesi üzerinden ilgili kişi ya da kişilerin TC Numarası, Adı ve Soyadı yazılarak sisteme giriş yapılır. Randevu ekranında bir sonraki aşamada yeni kimlik randevusu alacak kişilerin kimlik doğrulaması yapılır. Kimlik doğrulaması için gün ay yıl olarak doğum tarihi ve nüfus cüzdanı seri ve no bilgisi girişleri yapılır.

Haberin Devamı

Randevu için il ve ilçe seçimi yapılır daha sonra ise randevu tarihi ve saati belirlenir. Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Burdur, Çankırı, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Kilis, Sinop, Tunceli, Yozgat e-randevu sisteminde pasif olduğu görülmektedir. Her ilde her ilçe randevu sistemini kabul etmemektedir. Örneğin İstanbul’da yeni kimlik çıkartılması için randevu alınan Nüfus Müdürlükleri arasında Adalar, Ataşehir, Çatalca, Şile ilçeleri pasif durumdadır.

Haberin Devamı

Yeni kimlik randevusu alırken en son aşama ise yeni kimlik kartını teslim alacak kişi ve kartın teslimat adresinin girilmesi aşaması olacak. Tüm girişler yapıldıktan sonra randevu ve kart teslimat girişleri yapılmış olacak. Alınan randevu saatinde ilgili nüfus müdürlüğüne gidilmesi gerekmektedir.

Yeni kimlik kartı başvurusunda istenilen evraklar başvurunun durumuna göre değişmektedir. İlk defa çipli yeni kimlik kartı başvurusu yapacaklardan nüfus cüzdanı ya da nüfus cüzdanı yerine geçebilecek kimlikler (uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı vb) istenir. Bu belgeler fotoğraflı olmak zorundadır. Ayrıca kimlik başvurusunda istenilecek bir diğer belge de son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraftır. Bunların dışında başvuruda belge, evrak istenmemektedir.