Gazete Vatan Logo

YDS sonuçları ne zaman belli olacak?

YDS sınavı 17 Eylül'de gerçekleşti. Hemen arkasından YDS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. ÖSYM takvimine göre YDS sonuçları 5 Ekim'de belli olacak. İşte sınava dair adayların merak ettiği tüm bilgiler...

YDS sonuçları ne zaman belli olacak?

17 Eylül tarihinde düzenenlenen YDS sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. ÖSYM, YDS sonuçlarının 5 Ekim Perşembe günü açıklanacağını duyurdu. İşte detaylar...

YDS PUANLARI VE SEVİYELERİ

YDS değerlendirme işlemleri, optik okuyucular ile yapılır. Değerlendirmede sadece doğru cevaplar dikkate alınır, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptal edilmesine karar verilen sorular, değerlendirmenin dışında tutulur. Geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanarak puanlama işlemi gerçekleştirilir. Ardından adayların seviyeleri tespit edilir.

YDS sonucunda adayların alacakları puanlar ve bu puanlara karşılık gelen seviyeler;

90 - 100 puan aralığı A seviyesi,

80 - 89 puan aralığı B seviyesi,

70 - 79 puan aralığı C seviyesi,

60 - 69 puan aralığı D seviyesi,

50 - 59 puan aralığı E seviyesi

Sınav sonucunda alınan puanların geçerlilik süresi 5 yıldır. 5 yıl sonunda sınava girmeyenlerin dil seviyesi bir alt düzeye indirilir. Yabancı dil seviyesi C olanların, tazminatı kesilir.

Haberin Devamı

B seviyesinde olan ve yabancı dil tazminatı alan kamu görevlisi sınava yeniden girdiğinde 80-89 puan aralığında puan alamazsa, C seviyesinde dil tazminatı alır. C seviyesinde olanlar ise tekrar sınava girdiklerinde, alt seviyeye tazminat ödenmediği için yeterli puanı alamazlarsa yabancı dil tazminatları kesilir.

YDS DİL TAZMİNATI

Kamu kurumlarında çalışan personellerin YDS sonucunda belirlenen yabancı dil seviyelerine göre tazminat ödemesi yapılır. Sınav sonucunda adayların yer aldıkları gruplar ve bu gruplara ait katsayılar şöyledir;

Katsayı

- A grubu 96 - 100 puan aralığı 1200

- A grubu 90 - 95 puan aralığı 900

- B grubu 600

- C grubu 300

YDS HANGİ DİLLER İÇİN YAPILIR?

YDS her yıl sonbahar dönemi ve ilkbahar dönemi olarak ÖSYM tarafından iki defa düzenlenir. YDS sonbahar dönemi sınavı Arapça, Almanca, İngilizce, Fransızca ve Rusça’dan yapılır.

Haberin Devamı

YDS ilkbahar dönemi sınavı ise Arapça, Almanca, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Fransızca, Farsça, Gürcüce, Hollandaca, İspanyolca, İngilizce, İtalyanca, Japonca, Korece, Macarca, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rusça, Rumence, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinden yapılır.