Gazete Vatan Logo

YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından 2 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen YDS için, adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. YDS Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YDS sınavı ile ilgili detaylar haberimizde!

YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YDS, yıl içinde iki defa yapılmaktadır. İsteyen adaylar iki sınava da giriş yapabilir. Sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday işlemleri sistemi şifreleri ile öğrenebilirler.

YDS Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

YDS Sonuçları İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YDS Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre YDS sonuçları 0 Nisan 2017 tarihinde açıklanacaktır. YDS sınavındaki her bir soru 1.25 puana tekabül etmektedir. Sınavda adayların vermiş oldukları yanlış cevaplar doğru cevapları götürmez.

YDS Hangi Diller İçin Gerçekleştirildi?

YDS; Arapça, Bulgarca, Almanca, Danimarkaca, Çince, Fransızca, Farsça, Ermenice, Hollandaca, Gürcüce, İspanyolca, İtalyanca, İngilizce, Japonca, Korece, Macarca, Lehçe, Rumence, Portekizce, Sırpça, Rusça, Yunanca ve Ukraynaca dilleri için gerçekleştirildi.

YDS’den Alınan Puan Kaç Yıl Geçerlidir?

YDS her yıl ilkbahar dönemi ve sonbahar dönemi olmak üzere iki defa gerçekleştirilmektedir. ÖSYM tarafından alınan karar doğrultusunda YDS sonuçları, kurumların kendi mevzuatlarındaki geçerlilik süresi olacaktır. Başvuru yapılan kurumlar YDS geçerlilik süresini belirleyecektir. Bunun ile birlikte YDS sonuçları Yabancı Dil tazminatıyla ilgili olarak da, sınavdan alınan puanlar sınav tarihi itibariyle beş yıl süre ile geçerli olacaktır. Beş yıllık sürenin bitiminde sınava girmeyenin yabancı dil seviyesi bir alt düzeye inmiş sayılacaktır. Seviyeleri C düzeyinde olanların da yabancı dil tazminatları kesilecektir.

Haberin Devamı

YDS’den 70 ve üzeri puan alan memur ve kamu kurumları çalışanları almış oldukları puana göre dil tazminatı almaktadırlar.

Üniversitede araştırma görevlisi, öğretim elemanı olmak isteyenler ya da yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenler de YDS puanını kullanacaklardır.

Tıp fakülteleri için YDS de dil puanı geçerlilik hakkına sahiptir.

Yabancı Dil Seviyeleri

Yabancı dil seviyeleri tüm adaylar için geçerli olup, 100 tam puan üzerinden hesaplanmaktadır. 80 sorudan oluşan sınavda her bir sorunun değeri 1,25 puana denk gelmektedir. Alınan puanlar ve karşılığı olan seviyeler aşağıdaki gibidir;

Haberin Devamı

90-100 puan aralığı A seviyesi

80-89 puan aralığı B seviyesi

70-79 puan aralığı C seviyesi

60-69 puan aralığı D seviyesi

50-59 puan aralığı E seviyesi olarak hesaplanmaktadır.

YDS puanlarının değerlendirmesi yapılırken test hazırlanmayan diller için, çeviriler ÖSYM’de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

YDS Puan Seviye Memur Dil Tazminatı

Adayların YDS’den almış oldukları puanların seviye olarak karşılıkları ile memurlar için ödenmekte olan senelik dil tazminatı tutarları aşağıdaki gibidir;

90-100 puan aralığı A seviyesi olanlar 1500

80-89 puan aralığı B seviyesi olanlar 600

70-79 puan aralığı C seviyesi olanlar 300

60-69 puan aralığı D seviyesi olanlar X

50-59 puan aralığı E seviyesi olanlar X