Gazete Vatan Logo

YDS geç başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

YDS başvuru işlemleri 3 Ağustos Perşembe günü sona erdi. 3 Ağustos’a kadar YDS için başvuru yapmayan adaylar geç başvuru gününde başvuru yapabilecek. YDS geç başvuru işlemleri, ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılacak ve adaylar sınav başvuru ücretini de ödeyerek başvuru işlemlerini tamamlamış olacaklar. YDS geç başvuru işlemi ne zaman yapılacak? YDS geç başvurusu nasıl yapılır?

YDS geç başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

YDS, ÖSYM tarafından ilkbahar dönemi ve sonbahar dönemi olarak yılda iki defa gerçekleştirilir. YDS sonbahar dönemi sınavı 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. 26 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında sınav için başvuru yapmayan adaylar geç başvuru gününde başvuru yapabilecekler. Geç başvuru günü 16 Ağustos Çarşamba günü yani yarın başlayacak. Geç başvuru gününde başvuru yapacak adaylar daha fazla sınav ücreti ödeyecekler ve sınava sadece Ankara’da girebilecekler.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YDS geç başvuru işlemleri yarın başlıyor. Adaylar geç başvuru işlemlerini, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak tamamlayabilecekler. Sınav için sistemden başvuru yapan ancak sınav başvuru ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri de geçersiz olarak sayılacak. ÖSYM aday işlemleri sisteminden adayların başvuru yapabilmeleri için sistemde güncel fotoğraflarının bulunması gereklidir. Sistemde güncel fotoğrafı olmayan adaylar YDS geç başvuru işlemlerini ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecekler. Başvuru merkezleri aracılığı ile yapılacak olan YDS başvuru işlemleri için 5 Türk Lirası ücret alınır. Adaylar başvuru merkezlerinden hem fotoğraf güncelleme işlemlerini yapabilirler hem de YDS için başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

YDS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

YDS başvuru işlemlerini 3 Ağustos’a kadar yapan adaylar sınav ücreti olarak 90 Türk Lirası ödediler. Geç başvuru gününde yani yarın YDS başvuru yapacak olan adaylar ise sınav için 135 Türk Lirası sınav ücreti ödeyecekler. Geç başvuru gününde başvuru ücreti sadece ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi kullanılarak ödenebilecek. 16 Ağustos’ta başvurusunu yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri de geçersiz olarak sayılacak. Geç başvuru için sınav ücreti banka kartı ile ya da kredi kartı ile ödenebilecek.

YDS SEVİYELERİ VE PUANLARI

YDS, 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınava giren adaylar tarafından alınan puanlar belli bir seviyeye denk gelir. Adayların sınav sonucunda sahip olacakları seviyeler de tazminat tutarlarının belirlenmesinde etkilidir. YDS sonucunda adayların alacakları puanlar ve bu puanlara karşılık gelen seviyeler şunlardır;

Haberin Devamı

50 – 59 puan aralığında olan adaylar E,

60 – 69 puan aralığında olan adaylar D,

70 – 79 puan aralığında olan adaylar C,

80 – 89 puan aralığında olan adaylar B,

90 – 100 puan aralığında olan adaylar A seviyesine sahip olurlar.