Gazete Vatan Logo

YDS başvurusu nasıl yapılır? 2018 ÖSYM-YDS/3

YDS başvuru işlemleri dün itibariyle başladı ve 10 Ekim'e kadar sürecek. Peki YDS/3 başvuruları nereden ve nasıl yapılıyor? YDS sınavı hangi tarihte yapılacak? İşte adayların merak ettiğim tüm soruların yanıtları....

YDS başvurusu nasıl yapılır? 2018 ÖSYM-YDS/3

YDS başvuruları 3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. ÖSYM resmi Twittet hesabından YDS adaylarını yakından ilgilendiren bir duyuru yayınladı. YDS kılavuzu ve başvuru hakkındaki bilgiler haberimizde yer alıyor.

YDS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'den YDS duyurusu:


YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YDS/3 başvuruları 2 - 10 Ekim 2018 tarihleri arasında alınacak. Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

YDS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

a) Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi:

- Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

- Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

- Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır. Başvuru merkezleri bilgisi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.

c) Aday Başvuru Formunun doldurulması: Adaylar bu kılavuzun 2.3. maddesini dikkatlice okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır.

2018-YDS/3 SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 2 Aralık 2018, 10.15, 3 saat (180 dakika)

2018-YDS/3 BAŞVURU TARİHLERİ : 2-10 Ekim 2018

SINAV ÜCRETİ : 100,00 TL

BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 5,00 TL

2018-YDS/3 GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 24 Ekim 2018 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

Haberin Devamı

YDS GEÇ BAŞVURU SINAV ÜCRETİ : 150,00 TL