Kendi kadınlığına âşık oldu

MED Yapım ile Sinevizyon'un "gizliden gizliye" yürüttüğü ve orijinal ismi "He's a Lady" olan "O Bir Hanımefendi" yarışmasının hazırlıklarından haberdardım

Haberin Devamı

MED Yapım ile Sinevizyon'un "gizliden gizliye"
yürüttüğü ve orijinal ismi "He's a Lady" olan "O Bir Hanımefendi" yarışmasının hazırlıklarından haberdardım. Ama ilk girişimin RTÜK tarafından engellendiğini bildiğim için proje olgunlaşana kadar bu konuda herhangi bir şey yazıp, çizmedim. Ama program, medyaya yansıdığına göre artık "detayları" anlatmakta bir sakınca yok.
Efendim, yarışma "aslan gibi" erkeklerin üç hafta içinde fiziksel olarak "kalem gibi" kadınlara dönüşmesinin hikâyesini anlatıyor. Bu dönüşümü en iyi beceren ise 50 bin liralık büyük ödüle ulaşacak. 8 erkek aday, üç kişilik jürinin önüne çıkacak ve her hafta biri elenecek. Adaylar kamp yaptıkları evde ağda yaptıracak, makyaj
öğrenecek, sivri topuklu ayakkabılar üzerinde durmaya çalışacak. Üç kişilik jüride şimdilik Aysun Kayacı ve Gönül Yazar'ın yer alması kesinleşti. Yapımcılar şimdi üç "r"li, maço bir erkek jüri belirlemeye çalışıyorlar. Bu "errrkek" jüri için Aykut Oray ve Erman Toroğlu'nun isimleri öne çıkıyor.

Gelelim, Kayra Şenocak'ın sunacağı yarışmanın seçmelerinde yaşanan olaylara:

Erkek adaylar nasıl bir yarışmada mücadele edeceklerini bilmeden başvuruda bulundular. Ön eleme jürisi, başvuranlar arasında "Erkekliğine en fazla güvenen, en güçlü erkekler bir adım öne çıksın" dedi. Yağız delikanlılar, adaleli maçolar "rap" diye öne fırladı. Ve sürpriz teklifle karşılaştılar: "Eğer üç haftada jüriyi güzel bir kadın olduğunuza ikna edebilirseniz, 50 bin lira kazanacaksınız. Var mısınız?" İçlerinde vazgeçenler de oldu, türbanlı eşleri tarafından ikna edilenler de... Ama 8 erkek yarışmacı arasında biri vardı ki, yapımcıları bile şaşırttı. Yarışmaya "gönülsüz" olarak katılan ama birkaç gün içinde kendisindeki değişikliğe kendi bile hayran olan bu delikanlı, adeta yarattığı kadına âşık oldu. Geceleri odasında yırtmaçlı tuvalet giyen, makyaj yapan, aynanın karşısına geçip, "Allahım, şu kadının güzelliğine bakın. Ömrüm boyunca karşıma şöyle bir kadın çıkmadı" dedi.

Eğer RTÜK bu kez izin verirse, "kendi kadınlığına âşık olan adamı" son yılların en ilginç yarışması "O Bir Hanımefendi"de izleyeceğiz!..

Sadece biz karıştırmıyoruz
Sanem Çelik'in yönetmen Kudret Sabancı ile yaşadığı ilişkinin ardından uzun süre aynı tartışmayı yaptık. "Oyuncular canlandırdıkları karakter gibi davranmak zorunda mı?" Pek çokları, Sanem Çelik'e yöneltilen eleştirileri "Sadece üçüncü dünya ülkelerinde yaşanacak bir ilkellik" olarak niteledi. Ama geçen hafta uluslararası ajanslara düşen bir haber, bu yorumu boşa çıkartacak nitelikteydi. 11 Eylül'ü anlatan bir filmde hava korsanını canlandıran Iraklı aktör Lewis Alsamari'ye filmin New York'ta yapılacak prömiyerine katılabilmesi için ABD'ye giriş izni verilmemişti. İngiliz yönetmen Paul Greengrass'ın çektiği "United 93" adlı film, 11 Eylül faciasında Pensilvanya'ya düşen uçakta geçenleri anlatıyordu. Filmde hava korsanını canlandıran Alsamari'nin, New York'taki Tribeca Film Festivali kapsamında düzenlenecek filmin prömiyerine katılmak için ABD'nin Londra Büyükelçiliği'ne yaptığı vize başvurusu reddedilmişti. Yani ABD makamları, hava korsanını canlandıran aktöre neredeyse "gerçek korsan" muamelesi yapmışlardı. Peki buna ne buyrulur?

"Star Avı"nı Erbil sunacak
Star TV'de yayınlanan "Popstar"ın müthiş reyting başarısı, atv'deki "Star Avı" programının yapımcılarını "önlem almaya" zorladı. Yapımcılar ve kanal yöneticileri programı "kalkındırmak" için "Mehmet Ali kozunu" oynamaya karar verdiler. Yüzü asık bir yarışma olarak start alan "Star Avı"nı eğlenceli bir hale getirmek için Erbil'in müthiş şov yeteneğini kullanmaya karar veren yapımcılar böylelikle reytingleri de "garanti altına almayı" hedefliyorlar.

Erbil ise "Star Avı"nı sunacağını, bugünkü "Ya Şundadır Ya Bunda" programında açıklayacak.

Siz o kadına uymayın!
Molped'in yeni reklamını izlerken sabırsız erkek sürücünün yüzüne pedleri fırlatan kadın için "Umarım hemcinsleri onu örnek almaya kalkmaz" diye düşünüyorum. Niye mi? Zira bizim ülkenin yolları ne yazık ki trafik magandası dolu. Bırakın suratına ped fırlatmayı, birine şöyle yan gözle baktınız mı, "levye moduna geçmesi" 2 saniye sürüyor.

Sevgili hanımlar, siz siz olun sarı ışıkta arkanızda korna çalan sabırsız sürücüleri duymazlıktan gelin. Zira fiziksel sağlık her zaman ruh sağlığından önce gelir!

Şovmenliğe alıştılar
Şansal Büyüka-Erman Toroğlu ikilisine artık yeni Nokta ile Virgül mü, Süheyl ile Behzat mı, yoksa Zeki ile Metin mi desek, ne desek? ikili, "Maraton"daki müthiş performanslarıyla futbol yorumculuğu sınırlarından taşıp, şov dünyasının vazgeçilmezleri arasına girdi. Geçenlerde Renault'nun tanıtım gecesinde şov yapan Büyüka ve Toroğlu, 2 Mayıs'ta Pepsi'nin düzenleyeceği özel gecede bir kez daha sahne alacaklar.

Malum, geçen hafta Toroğlu ile Büyüka'nın ekrandaki "pastırma muhabbeti" çok konuşulmuştu. Şansal Büyüka, pastırma yemenin keyifli olduğunu ama kokusunun günlerce insanın üzerinden çıkmadığını söyleyince, Erman Toroğlu işi biraz daha ileriye götürüp, "En çok da tuvaletler kokuyor. Ama pastırmanın kilosu 44 lira. Yedim mi tuvalette de havamı atarım hocam" demişti.

Bakalım Toroğlu'nun yeni şovunda, kolalı içeceklerin zorunlu kıldığı "geğirme" ile ilgili bir anı da yer alacak mı?

DİĞER YENİ YAZILAR