Kopuk tespih

F.Bahçe için Denizli'deki gecenin zor geçeceği daha 15. dakikada belli oldu. Timuçin bulduğu uygun pozisyonda acele etmese, Denizlispor'u öne geçiren ilk golü atması isten değildi

Haberin Devamı

F.Bahçe için Denizli'deki gecenin zor geçeceği daha 15. dakikada belli oldu. Timuçin bulduğu uygun pozisyonda acele etmese, Denizlispor'u öne geçiren ilk golü atması isten değildi. Ligin ilk yarısında en pozitif oynayan takımlardan biri olan, ancak ikinci yarıda form grafiği düşen Denizlispor, maçın ilk yarım saatinde Anelka, Nobre ve Alex'in, sarı-lacivertli takımın diğerlerinden kopuk oynamasını, iyi değerlendirdi. Mehmet Yozgatlı ile Kemal de çizgilere yapışınca, F.Bahçe kopuk bir tespih gibi dağıldı. Ortada doğan büyük boşluğu evsahibi takım kullandı.

23. dakikada Mikka'nın ayağına çok iyi oturan top, yeşil-siyahlıları öne geçirirken, F.Bahçe ceza alanında 6 savunmacı vardı. Oysa Denizli, yalnızca 3 kişiyle gelmiş, Ömer Rıza ortayı yapmış, Ersen'i aşan topa Mikka vurmuştu. Böyle yerleşik savunmayla gol yemek, bu sezon Daum'un, yalnızca Avrupa'da başına gelmiş bir hadise.

30. dakikadan sonra defansını ileri çıkaran ve kanat organizasyonlarda gol arayan F.Bahçe, pozisyonlar üretti ama kaleci Souleymanou'nun yerinde müdahalelerine takıldı. İkinci yarıda değişiklik yapması beklenirken, Daum 60. dakikaya kadar kulübede sakin sakin oturmayı ve takımının gol şansını kornerlere bırakmayı tercih etti. Bu arada Ömer Rıza müthiş bir fırsatı harcamasa, 60'ta yapılan Servet-Van Hooijdonk, Kemal-Serhat değişiklikleri de boşa gidecekti.

Ömer Rıza farkı
Anelka geldiği günden bu yana en canlı, en istekli maçını oynadı dün gece. Ancak oyunun büyük bölümünde galip durumda olan Giray Bulak'ın öğrencileri, kendi alanlarında kalabalık ve kademeli bir savunmayla, Fransız forvete sevdiği geniş alanları bırakmadılar. Sonra da çabuk çıkarak, 74'te Rüştü'yü bir kez daha avladılar. Sahanın en iyisi, top ayağına geldikçe tribünleri en çok heyecanlandıran isim, 2 golün de pasını veren Ömer Rıza'ydı.

Daum'un eleştirilecek pek çok yanı olabilir. Ama F.Bahçe'de beni en çok üzen şey, genç oyuncuların hiçbir gelişme göstermemesi. Daha önce kaybolup giden Selçuk ve Serkan'dan sonra dün de Kemal'in yokoluşuna tanık olduk. Oysa 2-3 sezon önce ligimizin en çok umut bağlanan gençlerinden biriydi. Yazık...

DİĞER YENİ YAZILAR