Yanıbaşında bir market bile eve değer katıyor AVM, Brandium’u uçurur

Haberin Devamı

Ataşehir’de yükselen Brandium projesinde yer alan alışveriş merkezi inşaatı neredeyse bitti, son rötüşler yapılıyor. Net 60 bin metrekare kiralanabilir alanı olan Brandium AVM, bölgenin yeni buluşma noktası olmaya aday. Zira nüfusu her geçen gün daha da artan Ataşehir’de Palladium’un dışında böyle bir yer yok. Mart’ta kapılarını açacak AVM, bir asansör ve koridor ile geçişin mümkün olduğu Brandium evlerinin de değerini artıracak gibi görünüyor

Brandium projesinin geldiği son noktayı görmek üzere Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar ile şantiyede buluştuk. Mart’ta kapılarını açacak alışveriş merkezini gezerek başladık turumuza.

Yanıbaşında bir market bile eve değer katıyor AVM, Brandium’u uçurur



Brandium AVM’de kiralamalar bitti ve içeride son rötüşler yapılıyor. Kiralama yapan firmalara yer teslimleri yapılmış, markalar hummalı bir şekilde kendi bölümlerini dekore ediyorlar. Bazı bölümlerde dekorasyon işleri de tamamlanmış ve AVM’nin açılışı bekleniyor. Gezdiğim AVM’yi mimari proje olarak çok beğendim. Üç katlı olarak tasarlanmış ve çatı uygulaması sayesinde inanılmaz ışık alan aydınlık bir mekan olmuş. Alışveriş yapma niyetinde olmayanların bile keyifle vakit geçireceği bir buluşma noktası olacak gibi görünüyor. Çok basit bir yayılışı var. Teraslar ise özellikle kapalı mekanda sigara içmeden uzun süre duramayanların imdadına yetişecek şekilde dizayn edilmiş.

Kaybolmak mümkün değil. Bunu neden özellikle belirtiyorum anlatayım. Mesela ben itiraf edeyim Akmerkez’de kayboluyorum. O üçgen yapısı kafamı karıştırıyor. Diyelim ki bir mağazada hoşuma giden satın alacağım bir ürün gördüm. “Birşeyler yiyeyim ya da sinemaya gireyim. Sonra gelir alırım. Elimde çanta olmasın” diyorum, sonra o mağazayı ara ki bulasın.

O küçücük AVM’de dört dönüyorum mağazayı bulmak için. Nedense bana karışık geliyor Akmerkez.

Brandium AVM benim bile kaybolamayacağım bir gördüğüm mağazayı tekrar bulmak için dört dönmeyeceğim basitlikte tasarlanmış.

Hakan Çağlar, Ataşehir bölgesinde böyle bir AVM’nin büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtiyor: “Palladium’dan sonra bölgenin ilk ve tek AVM’si. Ataşehir’de oturuyorsanız ve bir alışveriş merkezine gitmek isterseniz ya Ümraniye bölgesindeki Buyaka ve Meydan’a ya da Koşuyolu’ndaki Nautilus ve Altunizade’deki Capitol’e gitmeniz gerek. Diğer tarafta Kurtköy’e kadar bir boşluk var. Dolayısıyla Ataşehir’deki neredeyse 2 milyona ulaşan nüfus için iyi bir alternatif olacağız. Özellikle beyaz yakalılara hitap edeceğiz”

Konut ve otel de var

Alışveriş merkezi 25 bin metrekarelik alan üzerine kurulmuş. Anadolu Yakası’nın ilk H&M’i Brandium’da açılacak. Koçtaş, Boyner, Makro gibi markalar da yine burada olacak.

Brandium, alışveriş merkezi, 4 bloktan oluşan konut ve bir 5 yıldızlı bir de 4 yıldızlı otelden oluşan karma bir proje. Önce AVM açılacak, evlerin teslimi ise yaz aylarını bulacak. Gezerken, daha doğrusu projeye ulaşırken dikkatimi çeken tek olumsuz noktayı da belirtmeliyim. Gümrük bölgesi nedeniyle etrafta çok fazla TIR var. Eğer başarılı bir trafik düzenlemesi yapılmazsa TIR’ların cirit attığı bu bölgede özellikle hafta sonları bir keşmekeş yaşanabilir. Ancak Hakan Çağlar, emniyet ve belediye ile sürekli görüşme halinde olduklarını, TIR’ların sorun yaratmayacağı bir trafik akışının sağlanacağını söyledi.

Bu arada Çağlar, açılacak AVM’nin projeden konut alanların yatırımlarını primlendireceğine dikkat çekti ve iddialı bir rakam verdi:

“Bugün evinizin hemen yanıbaşında bir marketin olması bile evinizin değerine değer katıyor. Brandium Ataşehir; alışveriş merkezini, spor merkezini, sosyal alanları, farklı restoran alternatiflerini, sosyal ve kültürel merkezleri bir araya toplayan konseptiyle yaşamın tüm renklerini bu projeden konut alanların ayağına getiriyor. Keyifli bir gün geçirmek için, trafikte zaman kaybetmek, cadde ve sokak geçmek gibi dertleri ortadan kaldırıyor. Proje içerisinde yer alan anaokulu ve çocuklara özel eğlence merkezleri pek çok aile için cezbedici. 24 saat özel güvenliğin olduğu, park sorununun asla yaşanmadığı ayrıcalıklı bir yaşam tasarlandı. Brandium’da biz konutları metrekaresini 4 bin 500 liradan satarak başladık. Bugün geldiğimiz noktada ortalamada 6 bin 500 lirayı bulduk. AVM’nin açılışından sonra bu rakam 10 bin liraya doğru tırmanacak.”

Ayşe Arman hem reklamında oynadı hem de ev aldı

Brandium projesinin tanıtımı ve reklam kampanyası için gazeteci Ayşe Arman ile anlaşılmıştı. Ayşe Arman sadece reklamlarda oynamamış, konut projesinden bir de küçük stüdyo daire satın almış.

Emay İnşaat ve Erko Şirketler Grubu’nun ortak projesi olarak 70 dönüm alanda yükselen Brandium’un konut kısmı 4 bloktan oluşuyor. Projede 37 metrekarelik ev alternatifi bile var. Örnek daireleri de gezdik. 37 metrekarelik daire ilk kez gezdim Gözümüz alışmadığı için doğal olarak çok küçük göründü. Ancak üniversitede okuyan çocuğunun yurtta kalmasını istemeyen aileler bu kutu gibi daireleri eminim çok sevecektir. 75 metrekarelik 1 artı 1’ler ise hakikaten çok iyi tasarlanmış ve çok kullanışlı. 30 aya kadar 0 faizli cazip kampanya ve kişiye özel ödeme paketleri dikkat çekiyor. Hiç peşinat verilmeyen, konut fiyatının yüzde 75’inin kredilendirildiği, kalan kısmın teslimatta ödenebildiği esnek seçenekler de var.

Hakan Çağlar, konut projesinde teslimatların yaz aylarında olacağını, satışların da halen devam ettiğini söyledi. 1.5 yıldır satışta olan projede 1100 konutun yüzde 50’den fazlası satılmış durumda. Konut bloklarının ikisinden direk asansörle AVM’ye geçiş var. Diğer bloklardan ise bir koridordan geçerek AVM’ye ulaşıyorsunuz.

Kentsel dönüşüm projesi de yolda

Emay-Erko ortaklığı Brandium projesinin yanısıra Kent Plus Centrum ve Kent Plus New Port projelerini de gerçekleştirdi. Bir de halen inşaatı devam eden Kozyatağı’ndaki otel projesi var. Centrum’da konutlar neredeyse teslime hazır. Brandium’la birlikte 4 projede de işler büyük oranda bitmiş sayılabilir.

“Yeni proje var mı” diye sorduğumda Hakan Çağlar Kadıköy girişi Kuyubaşı’nda tasarlanan bir projenin hazırlıklarının bittiğini söyledi.

30 dönümlük alan yaklaşık 700 ayrı kişiden toplanmış. “Çok zor oldu toplamak. Konut sahibi vardı. Mirasçısı vardı. Mirasçının mirasçısı bile vardı. Bütün onları bulmak kolay olmadı” diyor.

Hakan Çağlar’ın aslında bu tecrübesini kentsel dönüşümden büyük beklenti içinde olanların ortaya nasıl sıkıntılar çıktığının iyice anlaşılması açısından dinlemesinde büyük fayda var.

Çağlar proje olgunlaşmadığı için çok konuşmak istemiyor ama “Kentsel dönüşüm özel sektörün tek başına kolay yapabileceği birşey değil” demekle yetiniyor.

DİĞER YENİ YAZILAR