Daha bebekken bile sofrada otursun!

Bebeğinizin neyi yediği kadar, nasıl yediği de önemli. Ona erkenden iyi bir beslenme düzeni oluşturmanızı tavsiye ederim çünkü daha sonra bu iş çok zor olacaktır, inanın bana.

Haberin Devamı

Bu dönemde iyi bir beslenme düzeni oluşturmak, büyürken daha sağlıklı bir birey olmasına katkıda bulunacaktır; örneğin seçicilikten veya tam tersi bağımlılıktan uzak.

Öneriler:
•Bir yaşa kadar bebekler genelde yeni tatları denemeye açıktırlar. Bu nedenle o dönem içinde mümkün olduğu kadar çok tat ile karşılaşsın.
•Sizin mutfağınızda ne pişiyorsa ona alıştırılsın (Bir yaşa kadar tuz, fazladan şeker ve bal hariç)
•Bebeğiniz sofrada otursun ve sizlerle birlikte yesin.
•Bebeğiniz sofradayken ona gülümseyin ve onunla muhabbet edin. Sofra aileyi bir araya getiren bir ortamdır, onu dahil edin.
•Bırakın kendi kendine de yesin. Üstü başı ve çevresi muhtemelen batacaktır ama hangi birimiz bu safhadan geçmeden yemeyi öğrendi ki. Onu anlayışla karşılayalım ve öğrenmesi için fırsat tanıyalım. Üstüne önlük, yere de gazete veya naylon serebilirsiniz.
•Gün içinde, ana ve ara öğünlerin olduğunu öğrensin. Bir öğünde "iyi" yemedi diye sofradan kalktıktan yarım saat sonra eline kraker veya kurabiye gibi herhangi bir gıda vermeyin. Bu yaklaşım bebeğinizin düzenli beslenme kavramını anlamasını engellemekle birlikte, çoğu zaman sizin kendinizi tatmin etmenizi sağlar, ona fayda sağlamaz. Belli yemek saatlerinin olduğunu bilen bebek ancak o saatlerde yer.
•Doyduğunu ifade ediyorsa veya başlamadan bile isteksiz ise o zaman onu zorlamayın, masadan kalkmasına izin verin. Ancak bir sonraki ana veya ara öğüne kadar da bir şey yedirmeyin.
•Meyve suları ve çok fazla süt tüketimi, iştahını keser ve esas yemesi gereken öğünde tok olmasına neden olur.
Bebeğinizin beslenmesi konusunda bu şekilde yaklaşımda bulunduğunuz taktirde yıllar sürecek ve erişkin hayatına taşıyacağı sağlıklı beslenme alışkanlıkları vermiş olacaksınız. Böyle uzun vadeli bir armağan mı vermek istersiniz çocuğunuza, yoksa dayanamayıp kendinize göre, o anı kurtarma amaçlı yaklaşımlarda mı bulunmak istersiniz? Şimdi karar verme zamanı sizin.

DİĞER YENİ YAZILAR