Gazete Vatan Logo

Yine yürekleri dağladı! 'Keşke çocuğum sağ olsaydı da...'

Ermenek'teki maden kazasının simgesi haline gelen Recep ve Ayşe Gökçe çiftine söz verilen protez diş takıldı. Dişleri takıldıktan sonra Ayşe nine, "Çocuğum sağ olsaydı da dişsiz gezseydim" dedi.

Ermenek ilçesindeki kömür ocağında cansız bedenlerine ulaşılan 18 işçiden Tezcan Gökçe'nin, her ikisi de 75 yaşında olan annesi Ayşe ile babası Recep Gökçe, söyledikleri ve yaptıklarıyla adeta olayın simgesi haline geldi. Anne Gökçe'nin, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" demesi, röportaj sırasında baba Gökçe'nin, "Gitti mi benim oğlan şimdi, saklamayın?" diye sorduğu AA muhabirinden, "Henüz hiçbir şey belli değil. Çalışmalar sürüyor" cevabını alınca biraz rahatlaması herkesi derinden etkiledi.

Olaydan 22 gün sonra madenden oğlunun kara haberini alan Ayşe ninenin, cenaze törenindeki ağıtları, Recep Gökçe'nin yırtık ayakkabısı herkesi gözyaşına boğdu.



Tüm Türkiye, adeta Recep dede ve Ayşe nine ile diğer ailelerin acısına ortak oldu. Dünyanın dört bir yanından yardım telefonları geldi. Devlet yetkilileri ise olayın ilk gününden itibaren aileler için çalışma yürüttü. Bu çalışmalar kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi de çiftin protez diş tedavisini üstlendi. Herkesi hüzne boğan çift, gülümsemeleriyle bu sefer de herkesi mutluluklarına ortak edecek.

"MANEVİ OLARAK ÇOK YIPRANMIŞLAR"

Haberin Devamı

Fakültenin Diş Eti Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Elif Öncü, çiftin dişleri olmadığına dair haberi okuyunca ekip olarak bu durumdan etkilendiklerini ve harekete geçtiklerini anlattı.

Üniversite yetkilileri ve protez uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakkı Çelebi ile ortak hareket ettiklerini kaydeden Öncü, "Hastalar manevi olarak çok yıpranmışlardı. Ağızlarında hijyen sıkıntısı vardı. Gerekli işlemleri yaptık. Protez aşamasını gerçekleşirdik. Zorlu bir süreçti. Manevi olarak çok yıpranmış oldukları için destek olmak istedik ve sonuç güzeldi. Elimizden geleni yaptık" diye konuştu.