Gazete Vatan Logo

Türkiye’yi ağlatan haber!

Melek, Türkiye’de kadına şiddetin geldiği sınır tanımaz noktanın bir simgesi artık...

Çocuk yaşta evlendirildi, ilk günden itibaren hem kocasından hem de ailesinden dayak yedi... Buz gibi bir gece, 9 aylık hamile halde sokağa atıldı. Bebeği de ölü doğunca aklını kaybetti. Yemek verilmedi, açlıktan 30 kiloya indi. Ve kaldırıldığı hastanede acı dolu kısacık hayatına veda etti.

Türkiye onu, acıdan deliren bakışlarıyla tanıdı. Hastane odasında çekilen fotoğrafta Melek, aklını tamamen kaybetmiş, açlıktan 30 kiloya kadar inmişti. Yaşadığı dram, Türkiye’nin içini cız ettirdi. Dün ise genç kadının kısacık hayatının sona ermesi boğazlarımıza bir yumru gibi yerleşti. İşte çocuk gelinin içinizi yakacak, isyandan yüreğinizi kabartacak, insanlığınızdan utandıracak 24 yıllık hikayesi...

Küçücükken evlendirildi

Ağrı’da doğdu Melek, büyüyemeden de evlendi. 16’sındaydı zorla verildiğinde Ali Karaaslan denen adama. Çocuk olduğu için hiç karşı koyamadı kocasından gelen tekme tokatlara. Koca dayağına kaynana ve kayınbabanınki eklendi hemen ardından. Yaşadığı hayat her geçen gün karabasana döndü ama kaçamadı. Kimseye sesini duyuramadı. 18’ine basmadan hamile kaldı. Ama dayak, işkence tam hız devam etti. Hamileliğinin son günlerinde Ağrı’nın eksi 30 derece soğuğunda acımasızca kapının önüne kondu.

Bebeği ölü doğunca

Buz gibi soğukta bir başına kalan Melek, o gece ölü doğum yaptı. Ölü bebeğinin yaşadığını sandı, kucağına alıp eve döndü. Bu kez de “ölü bebek” doğurduğu için dayak yedi. Şiddet bir türlü bitmek bilmedi. Yaşadığı eziyete daha fazla dayanamayan Melek, hem bebeğini kaybetmenin acısıyla hem de gördüğü eziyetin sonunda akıl sağlığını yitirdi. Ama işkence yine bitmedi. Genç kadın aklını kaybetmesine rağmen iki çocuk daha dünyaya getirdi. Biri 2 diğeri 3 yaşında olan erkek çocukları da hayatını kurtarmaya yetmedi, eşinin ve ailesinin eziyetleri devam etti. Kızlarının durumunu öğrenen Levent ailesi, Melek’i yanlarına aldı. Hastaneye yatırdı. Fakat 6 ay önce ailesi, çevre basıksına dayanamayıp(!) kızlarını yeniden eşinin yanına gönderdi.

Soyup tuvalete bağladılar

Yaklaşık 10 gün önce ise yaptıklarına pişman olup kızlarını geri almak için polise haber verdi. Ama artık çok geçti. Polisin Karaaslan ailesinin evine yaptığı baskın, Melek’in yıllarca katlandığı eziyeti gözler önüne sererken, evdeki manzara görenlerin tüylerini diken diken etti. Tuvalete oturmuş pozisyonda bağlanan Melek, açlıktan ölmek üzereydi. Üzerinde kıyafet de olmayan genç kadının altına sadece beyaz bez sarılıydı. 30 kiloya düşmüş, cüssesi bir çocuğunki kadar olmuştu.

Yaraları kurtlanmıştı

Sürekli oturmaktan her yanı kireçlenen Melek kollarını dahi hareket ettiremiyordu. Vücunun çeşitli yerlerindeki yaralar ise kurtlanmıştı. Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kız hakkında Sağlık Kurulu tarafından verilen ön raporda hiç düzelmeyeceği ve ömrünün sonuna kadar yatalak kalacağı belirtildi. Melek’in dramının bir gazetede yayınlanmasının ardından Ağrı Valiliği devreye girerek Melek’i Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Ancak Melek doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. İki çocuk annesi genç kadın, çarşamba günü saat 15.00 sıralarında hayata gözlerini kapadı.

Ölünce gözaltına alındılar

Baba oğul Karaaslanlar, yaklaşık bir hafta önce Melek’in dramının ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Ancak genç kadın hayatını kaybedince Ağrı Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında bir kez daha gözaltına alındılar.

Dayakçı koca ve ailesi ne ceza alacak?


EZİYET MADDESİ İŞLETİLMELİ:

Kadın Hakları Aktivisti Avukat Hülya Gülbahar- ”Bu olayda TCK’nın eziyet maddesinin işletilmesi gerekiyor. Eşler ya da aileden birisi tarafından eziyet yapılması ağırlaştırıcı bir neden. Ne yazık ki Türkiye’de 1 Haziran 2005’de yürürlüğü giren yeni TCK’da var olan eziyet maddesi, bu tür davalarda, olaylarda uygulanmıyor. Oysa uygulandığı takdirde caydırıcı bir düzenleme. İkinci bir sorun da ne yazık ki psikolojik yaralanmalar, yaralama olarak kabul edilmek istenmiyor. İlle de fiziksel bir saldırı olması bekleniyor. Yargıdaki bu uygulamanın acilen değişmesi gerek.”

ANNE BABASI DA YARGILANMALI:

Avukat Aydın Mollaoğlu- ”Melek’in olayında 18 yaşından küçük bir kız çocuğunun zorla evlendirilmesi açısından kızın ailesine, çocuğa cinsel istismardan da Ali Karaaslan’a dava açılabilir. Melek’in ailesi eğer tüm bu şiddet olaylarını biliyorsa ve buna göz yumuyorsa aileye de dava açılabilir.”

KAMU DAVASI AÇILIR:

Avukat Rezan Epözdemir- ”Basın yoluyla savcılık öğrendiği anda soruşturma başlatmalıdır. Soruşturma iki yönlü ilerler. İlk olarak direkt ya da kasten adam öldürmeden TCK’nın 21. Maddesi’nden eşine dava açılır. Ya da ikinci bir seçenek olarak kasten yaralama, kişinin yaşamını tehlikeye sokacak hale getirme suçundan TCK’nın 87/4 Maddesi’nden yargılanabilir. Eş,kardeş ya da savunmasız bir kişiye yöneltilen eylem sonucu 12 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istenebilir. Herhangi bir şikayete gerek olmadan kamu davası açılır.

Haberin Devamı