Gazete Vatan Logo

‘Minareye kılıf uydurulmasın’

Tahir Elçi, ölümünün birinci haftasında anıldı. Mezarında yapılan törene ailesi ve baro avukatlarının yanı sıra Rakel Dink de katıldı

‘Minareye kılıf uydurulmasın’

Diyarbakır’da tarihli 4 ayaklı minarede basın açıklaması yaptıktan sonra çıkan çatışmada vurulan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, mezarı başında anıldı. Anmaya Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, kızı Nazelin, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı ve avukatlar katıldı.

‘Yavaş yürüyor’

Bir dakikalık saygı duruşundan sonra konuşan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Avukat Ahmet Özmen, soruşturma Tahir Elçi cinayetinin sorumlusu, katili veya şüphelisiyle ilgili henüz bir isme ulaşılamadığını belirterek, soruşturmanın çok yavaş yürümesinden yakındı. Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi de, “Lütfen minareye kılıflar hazırlanmasın. Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler ya. 4 Ayaklı minareye kılıflar bulmasınlar. Tahir Elçi’nin katili bulunsun” dedi.

RAKEL DİNK: ‘Kederliyiz’

Rakel Dink, kederli olduklarını belirterek, “Saygımızı sunmaya geldik. Kederliyiz. Ülkemizin böylesi canları hunharca öldürülüyor. Temennimiz bu cinayetler sona ersin. Hepimize Tanrıdan teselli diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı