Gazete Vatan Logo

Eşini öldüren kadına 5 yıl hapis ve tahliye

13 aydır tutuklu Bedriye Altun, tahrik altında yaralama sonucu ölüme sebebiyetten 5 yıl 5 ay hapse mahkum oldu. Yattığı süre göz önüne alındı ve tahliye edildi.

Eşini öldüren kadına 5 yıl hapis ve tahliye

Samsun’un Canik İlçesi’nde yaklaşık 13 ay önce eve alkollü gelen 3 çocuk babası Erdoğan Altun, iddiaya göre çocuklarını dövdü. Araya geren eşi Bedriye Altun’u da dövdükten sonra evden ayrıldı. Bir süre sonra tekrar eve gelen Erdoğan Altun ile eşinin arasında yine kavga çıktı. Mutfaktan bıçak alan Bedriye Altun, eşini tek bıçak darbesiyle yaraladı. Daha sonra sağlık ekiplerine haber verdi. Hastaneye kaldırılan yaralı tedavisinin ardından taburcu edildi. Kadın ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 1 gün sonra evinde fenalaşan Altun yaşamını yitirdi.

Tekrar gözaltına alınan Bedriye Altun tutuklandı. Müebbet hapis cezasıyla yargılanan Altun, karar duruşmasında “Herkesten özür dilerim. Tek istediğim çocuklarımın yanında olmak” dedi. Duruşmaya katılan Erdoğan Altun’un annesi Remziye Altun ise, “Bende bir anneyim. Çocuklarına bakarsa davacı şikayetçi değilim” diye konuştu. Sanık avukatı Ata Giritli ise yaptığı son savunmasında, “Olayda birinci derece doktor suçlu. Adam gibi muayene etselerdi bu olay olmayacaktı. Takdir mahkemenindir” dedi. Mahkeme heyeti, Altun’u 5 yıl, 5 ay hapis cezasına çarptırıp cezaevinde yattığı süre göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Haberin Devamı