Gazete Vatan Logo

'Erdoğan savaşa girmeyecek çünkü...'

Rus uzmandan çok çarpıcı yorum

'Erdoğan savaşa girmeyecek çünkü...'

Rusya'nın saygın gazetelerinden Moskovskiy Komsomolets’e konuşan Ortadoğu Enstitüsü Başkanı Yevgeniy Satanovskiy, Başbakan’ın Erdoğan’ın orduya güvenmediği için Suriye’yle savaşa girmeyeceğini iddia etti.

Türkiye-Suriye sınırında yaşanan olaylara, Rus resmi makamlarından önemli açıklamalar gelirken, Rusya'nın saygın gazetelerinden Moskovskiy Komsomolets, Rus uzmanlara "Türkiye, Suriye'ye savaş açar mı?" sorusunu yöneltti. Rus uzman Yevgeniy Satanovskiy, bölgede savaşın her zaman ihtimaller dahilinde olduğunu ancak Ankara'nın sınır harekatının Suriye ordusu ile çatışmaya yol açacağının bilincinde olduğunu söyledi. Türkiye'nin takınacağı sert tutumun Suriyelileri birleştirebileceğini de belirten Satanovskiy, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yapılan görev değişiklikleri nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın orduya güvenemeyeceğini ifade etti.

Erdoğan savaşa girmeyecek çünkü...

Uluslararası Siyasi Uzmanlık Enstitüsü Direktörü Yevgeniy Minçenko ise bölgedeki şiddetin artabileceğini ifade etti ve bunun Türkiye için bir hata olacağını öne sürdü. Minçenko, harekatın sadece Suriyeli Kürtlerle sınırlandırılabileceğini de kaydetti.

Haberin Devamı