Gazete Vatan Logo

Domuz bağı canilerinden biri tanıdık

İstanbul Harbiye’de Hagop Yakup Demirci’yi domuz bağı ile öldüren eşini de yaralayan 5’i kadın 9 şüpheli ilk sorgularında suçlarını itiraf etti

Domuz bağı canilerinden biri tanıdık

Geçtiğimiz cumartesi yaşanan olayda 84 yaşındaki Hagop Yakup Demirci ve eşi Seta Ayla Demirci, öğle saatlerinde eve giren hırsızlar tarafından domuz bağıyla bağlanarak darp edildi. Hagop Demirci hayatını kaybederken, eşi yaralandı. Eve giren kişiler değerli eşyaları çalarak kayıplara karıştı. Olayın ardından polis soruşturma başlattı. Kamera görüntülerinde yüzlerini kapuşonlu montlarla gizleyen üç kişinin görüntüsüne ulaşan polis, üç kişinin önce Kumkapı’da bir eve daha sonra da kiraladıkları araçla Trabzon’a gittiklerini belirledi. Polis şüphelilerin Ermenistan uyruklu Artur A., Serge M. ve Aram H. olduğunu tespit etti. Şüphelilerin Kumkapı’da, Demirci Ailesi’nin evine haftada 2 gün temizliğe giden Marianna E. ile görüştükleri belirlendi.

Derinleştirilen soruşturmada, soygunun planlanmasında yer alan 4 isim daha ortaya çıkarıldı. Evin temizlikçisiyle, Cristine M., Lida B., Nargız M. ile Armine M.’nin de Trabzon’a gittiği ortaya çıktı. Şüphelilerin, sahte pasaport alarak, Batum üzerinden Ermenistan’a gitmeyi planladıkları ortaya çıınca operasyon düzenlendi. Şüphelileri Sarp Sınır Kapısı’na gitmek için hazırlık yaparken yakaladı.

Haberin Devamı

Aramalarda, Demirci Ailesi’nin evinden çalınan 300 bin lira değerinde ziynet eşyası, 20 bin dolar para ve Demirci’ye ait kol saati de ele geçirildi. Soygunu planlı olarak değerlendiren polis, şüphelilerin Ocak ayında Ermenistan’dan Türkiye’ye geldiklerini belirledi.

Bilgiler hizmetçiden

Çiftin yanında çalışan hizmetçinin yönlendirmesiyle soyguncuların harekete geçtikleri ve daire kapısını levye ile zorlayarak içeriye girdikleri belirlendi. Olayla ilgili bir kişi aranıyor. Gözaltında olan kadınlardan birinin ise azmettirici olduğu iddia edildi.