Gazete Vatan Logo

Çocuk katilini savunmadı iki yıl hapisle yargılanıyor

Kars’ta tecavüz edildikten sonra öldürülen 9 yaşındaki Mert’in cinayet sanığı Aykut Balk’ın savunmasına girmeyi kabul etmeyen Avukat Fettah Çapkurt hakkında dava açıldı.

Çocuk katilini savunmadı iki yıl hapisle yargılanıyor

Kars’ta 6 Nisan 2014 günü babasının iş yerine yemek götüren Ziya Gökalp İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın esrarengiz biçimde kayboldu. Cesedi bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ çöplüğünün yanındaki eski bir tabyada bulundu. Mobese ve güvenlik kamera görüntülerinde Mert ile birlikte gittikleri tespit edilen Aykut Balk’ın, tecavüz ettikten sonra çocuğu boğarak öldürdüğü belirlendi. Yakalanan Aykut Balk 13 Nisan günü tutuklandı ve güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Yine güvenlik nedeniyle Erzurum 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Aykut Balk, ilk celsede Mert Aydın’a karşı işlediği ’bir suçu gizlemek ve delillerini ortadan kaldırmak için kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet; ’küçük çocuğa karşı cebir ve tehdit kullanılarak cinsel istismar’ suçundan 21 yıl, ’tehdit ve cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçundan ise 15 yıl olmak üzere 36 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Savunma avukatsız yapıldı

Haberin Devamı

Digor yolu üzerinde oto alım satım iş yeri bulunan Aykut Balk’ın 11 Nisan 2014 günü saat 18.00 sıralarında yakalanmasının ardından ifadesinin alınması için barodan avukat istendi. Avukat Fettah Çapkurt, Aykut Balk’ın ifadesine katılmak için emniyete çağrıldı. İddiaya göre, ilk önce sorguya gideceğini söyleyen Avukat Çapkurt, daha sonra olayın hassasiyeti nedeniyle ifade sırasında hazır bulunmayacağını bildirdi. Soruşturma sırasında görevini yerine getirmediği için soruşturma açılan avukat Fettah Çapkurt hakkında Kars Ağır Ceza Mahkemesinde ’görevi kötüye kullanmak’ suçundan dava açıldı. Hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına istenen Avukat Çapkurt hazırlanan iddianamede, sistemin yeni bir avukat görevlendirmesine izin vermemesi nedeniyle Aykut Balk’ın savunmasının avukatsız olarak yapıldığına dikkat çekildi.

Avukat Fettah Çapkurt, “Mersin’de gerçekleşen kamuoyunda Özgecan Aslan davası olarak gerçekleşen olaylarda Mersin Barosunun şüphelilerin savunmalarını yapmamaları, yine Adana’daki Gizem Akdeniz’i öldüren şahsın savunmasını yapmayan avukatlarla ilgili herhangi bir soruşturma açılmadı” diyor.

Haberin Devamı