Gazete Vatan Logo

Apartmanda 'taciz' iddiasına dayak

Kayseri'de bir apartmanda 12 yaşındaki çocuğa taciz iddiası üzerine çocuğun yakınları daire sahibini dövdü

Apartmanda 'taciz' iddiasına dayak

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yer alan bazı çevrelerce de belirli günlerde dini toplantıların yapıldığı ve bunun yanında yerli ve yabancı öğrencilerin gelip gittiği bir apartmanın zemin katında bulunan dairesinde 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel tacizde bulunulduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Çocuğun yakınları daire sahibini içeri girip dövdüler, sonra sürükleyerek dışarı çıkarttılar. O anlar binanın güvenlik kameralarına da yansıdı.

Melikgazi İlçesi Alparslan Mahallesi Farabi Caddesi Nihan Apartmanında iddiaya göre, 12 yaşındaki erkek bir çocuğa cinsel tacizde bulunuldu. Apartmanın zemin katında bulunan bir dairede uzun süredir haftanın belirli günlerinde bazı dini toplantıların yapıldığını ve bunun yanı sıra aynı daireye yerli ve yabancı öğrencilerin zaman zaman girip, çıktıklarını hatta yatıp, kalktıklarını da belirten apartman sakinleri, bu durumdan şüphelendiklerini ve birkaç kez de savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirttiler. Söz konusu daireye 10-12 yaşındaki çocuklarında girip çıktığını dile getiren apartman sakinleri, dairenin Mehmet K'ya ait olduğunu ve bu şahsın da daireyi toplantı evi, yurt, dershane gibi kullandığını belirtti.

Haberin Devamı


“MERAK ETMEYİN BİR CEZASINI VERDİK

Bazı bina sakinleri daha önce şüphelenip, ‘Burada ne yapıyorsunuz?’ sorusuna da ‘Burası okuma evi’ yanıtı verildiğini söyledi. 2 Şubat’ta yaşanan taciz olayı ile ilgili bilgi veren apartman sakinleri, gürültü ve patırtı seslerinin geldiğini belirterek, “Gürültüyü duyunca hepimiz dışarı çıktık. Ne oldu diye sorduğumuzda, dairenin sahibi olan şahsın dövüldüğünü, yerlerde sürüklendiğini gördük. Daire kapısının önüne çıkarılmıştı ve yerdeydi. Dövüldüğü belliydi. Öfkeli biri kadın 3 kişi ve bir çocuk vardı. Bize bu gibi adamları neden burada barındırıyorsunuz? Çocukları taciz ediyorlar, ama merak etmeyin bir cezasını verdik, şeklinde ifadeler kullandılar ve sonrada çıkıp gittiler dedi.


GÜVENLİK KAMERASI AN BE AN KAYDETTİ

Yaşananları o esnada güvenlik kamerası da an be an kaydetti. Görüntülerde önce çocuğun annesi olduğu ifade edilen bir kadın binaya giriyor ve söz konusu dairenin kapısını çalıyor. Tacizde bulunduğu iddia edilen şahsın evde olduğunu tespit ettikten sonra dışarı çıkıyor ve bir süre sonra binaya giren 2 kişi daha görülüyor. Ardından da bir kişi çıkıp çocuğu çağırıyor. Çocuk kapıda şahsı işaret ettikten sonra 2 kişi içeri giriyor ve bir süre sonra kapı açılıyor. Tacizde bulunduğu öne sürülen kişi sürüklenerek dışarı çıkartılıyor. Daire kapısının önünde yerde yatan Mehmet K.’ye bina sakinlerinin ifadelerine göre o esnada hakaret içeren cümlelerin yanınsa sert ifadeler kullanılıyor ve daha sonra şahıslar binadan ayrılıyorlar. Yaşanan bu olayın ardından bina sakinleri, Melikgazi Kaymakamlığı’na da şikayette bulundu. İmzalayarak, Kaymakamlığa sundukları dilekçe de olay ve öncesi gelişmelere yer verildi.

Haberin Devamı