Gazete Vatan Logo

6 yıl sonra tutuklandı

Manken Burcu Çağlayan’ın 6. kattan düşüp ölmesiyle ilgili olarak hakkında yakalama kararı bulunan işadamı, 6 yıl sonra katıldığı duruşmada tutuklandı

6 yıl sonra tutuklandı

Antalya’da 6 yıl önce 5’inci kattaki dairesinden zemindeki elektronik mağazasının terasına düşen manken 22 yaşındaki Burcu Çağlayan’ın ölümüyle ilgili hakkında yakalama kararı çıkarılan İbrahim Tokgöz, ilk kez mahkemeye katıldı. Duruşmaya yakınlarıyla birlikte gelen Tokgöz, olay günü Burcu Çağlayan ile bir barda eğlenip eve geldiklerini belirterek şunları söyledi: “Çok alkol aldığım için ikili koltukta uyudum. Burcu ise telefonda sürekli biriyle konuşuyor, küfürler ediyordu. Kiminle konuştuğuna baktığımda benim telefonumla Merve isimli arkadaşımla konuştuğunu gördüm.Telefonu aldım ve Merve’ye ‘Kusura bakma’ gibi bir şeyler söyledim ve kapattım. Daha sonra ‘Bunlar benden daha mı değerli, kendimi atarım’ şeklinde sözler söyledi. Hemen ardından, yaklaşık 1-2 saniye sonra ‘tak’ şeklinde çok güçlü bir ses geldi. İrkildim, balkona çıktım. Burcu’nun balkondan kendisini attığını gördüm.”

Gidip bakmadım

Tokgöz, sonrasında aynı binada oturduğu arkadaşının yanına gittiğini ve durumu anlattığını, düştüğü yere hiç bakmadığını ve polisi aradıklarını söyledi. Mahkeme, sanığın daha önce yakalama emrinin infazına engel olarak kaçması nedeniyle bu aşamada adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağını göz önünde bulundurarak, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanmasına hükmetti.

Haberin Devamı