Gazete Vatan Logo

Yargıtay üç çocuk babası Haydar için adalet peşinde

Beşiktaş Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak görev yapan 43 yaşındaki 3 çocuk babası Haydar Kayır, 11 Ocak 2013’de Beşiktaş’ta vapurdan inerken ayağı kayıp denize düşmüştü.

Yargıtay üç  çocuk babası Haydar için adalet peşinde

Onlarca insanın gözleri önünde boğularak yaşamını yitiren Kayır’ın ailesinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, vapurun kaptanı Ceyhun Çolak, çımacılar Hamza Safer Çınar ve Zeki Özgür Sarıkaya hakkında “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hazırlanan bilirkişi raporunda, Kayır’ın ölümünde gemi personeli ve çımacıların ihmali olduğu anlatılırken, “Olay anı video kayıtlarından tespit edildiği üzere gemi ve iskele personelinin bu gibi olaylar karşısında ne yapılacağı konusunda eğitimli olmadıkları anlaşılmaktadır “ denildi.

Ancak mahkeme bilirkişi raporunu dikkate almayarak Kayır’ın gemiden inerken sürme iskeleyi kullanmadığı için kazada asli kusurlu olduğu yönünde karar vererek, kaptan Ceyhun Çolak’a, ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra bu cezayı iyi halden 1 yıl 8 ay hapse düşürerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti. Çımacıların ise olayda ihmallerinin olmadığını belirterek beraatlerine hükmetti.

Haberin Devamı

Kayır ailesinin avukatı Muhterem Aktaş Yargıtay’a başvurdu. Kararı inceleyen Yargıtay başkan ve üyeleri bilirkişi raporuna dikkat çekti. Mahkemenin kararını yasaya aykırı bulan Yargıtay, kararı bozdu. Kayır’ın davası yeniden görülecek.