Gazete Vatan Logo

Yabancı asker sayısı YPG’lileri 3’e katladı

İstihbarat birimlerinin ulaştığı verilere göre Suriye’nin kuzeyindeki Tel Abyad bölgesinde çatışan YPG’li terörist sayısı 300. Buna karşın bölgede 900 yabancı asker var. Bunlardan 550’si Amerikan ve İngiliz. Fransa ve Almanya’dan ise 100’er asker bulunuyor

Yabancı asker sayısı YPG’lileri 3’e katladı

Türkiye’deki sınır karakollarına yönelik terörist saldırılarla dikkatlerin çevrildiği yerlerden Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin karşısında, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD denetimindeki Tel Abyad’da bulunan yabancı ülke askerlerinin sayısı, YPG’lilerin üç katına yükseldi. İstihbarat birimlerinin ulaştığı bilgilere göre Tel Abyad’da, Fırat Kalkanı Harekatı’nın ardından değişik ülkelerden askerler geldi.

Bölgede son verilere göre 300 kadar silahlı YPG’li varken, ABD ve İngiltere’nin 550, Fransa’nın 100, Almanya’nın 100 askeri bulunuyor. Bunların yanı sıra değişik ülkelerin ordularından ayrılan bazıları gönüllü, ancak çoğunluğu paralı olarak Tel Abyad’da YPG saflarında yer alan askerler bulunuyor. İstihbarat birimlerinin kendi çalışmaları, Suriye’deki haber elemanları ve sınır hattında yakalanan teröristlerin üzerinde ele geçirilen notlar ve sorgulamalarından ulaşılan bilgiler doğrultusunda Tel Abyad’da halen 23 Ürdün ordusundan ayrılmış asker var. YPG saflarında Ürdünlülerin yanı sıra Suudi Arabistan ve değişik ülkelerden ayrılmış bazı askerler yer alıyor.

Haberin Devamı

Fabrika karargâh oldu

Sayılarının 150 civarında olduğu tahmin edilen paralı yabancı askerlerin Tel Abyad’da genellikle kum torbaları ile siper oluşturulmuş Türkiye’yi gören yüksek binalarda keskin nişancı olarak görevlendirildikleri belirlendi. Tel Abyad ilçe merkezinde sık sık üzerinde bayrakları bulunan araçları ile tur atarken görülen ABD askerleri, Suriye iç savaşı öncesi Türkler tarafından işletilen bir çimento fabrikasını karargah binası olarak kullanıyor. Tel Abyad ilçe merkezinin 20 kilometre kadar güneyindeki Ayn İsa bölgesindeki çimento fabrikasını karargah olarak seçen ABD askerleri, bu bölgede olası saldırılara karşı geniş güvenlik önlemi aldı. Aynı bölgeye yakın noktada bulunan eski bir kiremit fabrikasının ise YPG’liler tarafından İngiliz askerlerine karargah olarak tahsis edildiği öğrenildi. Türkiye sınırının yanı başındaki Suriye topraklarında bulunan yabancı ülke askerlerinin 3 ayrı ekip oluşturarak Tel Abyad ilçe merkezinin yanı sıra güneydeki Ayn İsa ve doğudaki Ayn El Arus beldelerinde YPG’lilerle birlikte hareket ettikleri bildirildi.

Haberin Devamı

Envanterlerinde 2 Tomahawk da var

Çeşitli ülkelerin askerlerinin YPG’li terörist sayısını 3’e katladığı Tel Abyad’daki silah ve mühimmat envanteri de güvenlik güçlerinin çalışmasıyla ortaya çıkarıldı. Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre Tel Abyad’da YPG’nin 4 tankı, 24 çoklu roketatar, 23 üzerinde doçka bulunan kamyoneti bulunuyor. Çok sayıda hafif ve ağır silah, patlayıcı ve mühimmatın olduğu Tel Abyad’da YPG’liler, Türkiye tarafından düşürülebileceği endişesi ile kullanamadığı 2 de İnsansız Hava Aracı’na sahip. Tel Abyad’daki silah envanterinde ABD’nin geçen Nisan ayında Suriye’deki El Şayrat havaalanına yönelik saldırıda kullandığı 2 Tomahawk füzesinin bulunması dikkat çekiyor.

1.100 km menzilli füze bolluğu

Her biri 1.6 milyon dolar değerinde olan 1,100 kilometre menzilli Tomahawk füzeleri gemi, denizaltı ve karadan atılabiliyor.

Haberin Devamı

Urfa’nın Akçakale ilçesi karşısındaki Tel Abyad YPG denetiminde. Bölgenin yüksek binalarına YPG flaması yanına asılan ABD bayrakları Türkiye tarafından da görülüyor.

Kar maskeli 15 gizemli militan

İstihbarat birimlerinin ulaştığı bilgiler arasında Tel Abyad’da YPG’lilere talimat veren ancak yüzlerini kimsenin görmediği 15 kişilik bir grup var. Tel Abyad’da uzun süredir bulunan 15 kişilik grup, gece gündüz yüzlerinde kar maskesi ile dolaşıyor. YPG’lilere talimat veren ve kimsenin yüzünü görmediği, Tel Abyad’daki eski cezaevi binasını karargah olarak kullanıyor. İstihbarat birimlerini yüzünü kimsenin görmediği bu kişilerin, Türkiye’de ‘aranan teröristler’ listesinde başlarına para ödülü konularak çeşitli kategorilerde aranan terör örgütü PKK üyeleri olabileceğini düşünüyor. Ayrıca bu teröristlerin hem deşifre olmamak, hem de görüntü vererek olası nokta operasyonları veya hava saldırılarından korunmak için yüzlerini gizlediği öngürülüyor.