Gazete Vatan Logo

Vize krizinde son dakika gelişmesi! Karşılıklı başladı!

ABD temsilcilikleri sınırlı hizmete başladı. ABD ilk etapta randevu sayısı kısıtlı olmak üzere vize hizmetlerini vermeye yeniden başladı. Yaşanan son gelişmenin ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinden, ABD vatandaşlarına sınırlı sayıda vize hizmeti verilmeye başlandığı duyuruldu.

Vize krizinde son dakika gelişmesi! Karşılıklı başladı!

ABD Büyükelçiliği'nin Vize Bilgi Servisi'nden başvuru sahiplerine gönderilen mail şöyle:

"Sayın Başvuru Sahibi, Türkiye'deki ABD misyonu, sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başlamıştır. ABD'ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri artık yeniden randevu alabilirler. Ancak, sınırlı sayıda randevu verilebileceğinden normalden daha uzun bir bekleme süresi olabilir. Bazı durumlarda acil randevu alınabilir. Eğer acil bir seyahatiniz söz konusu ise ve istediğiniz tarihe randevu alamıyorsanız, lütfen boş olan en yakın tarihi seçiniz ve ardından acil başvuru için gereken adımları izleyiniz. Acil başvuru talebinde bulunurken lütfen seyahatinizin neden acil olduğunu açıklayınız ve önceki randevunuzun iptal edildiğini belirtiniz. Teşekkür ederiz! ABD Vize Bilgi Servisi"

Türkiye'de sınırlı sayıda vize hizmeti vermeye başladı

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, Türkiye'nin ABD'deki diplomatik temsilciliklerinde ABD vatandaşlarının vize başvurularının sınırlı ölçüde alınmaya başladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Büyükelçilik, ABD'nin Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinde sınırlı ölçüde vize başvurularını yeniden kabul etmeye başladığını açıklamasının ardından vize konusuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türkiye, ABD'deki diplomatik ve konsüler misyonlarından ABD vatandaşlarının vize başvurularını sınırlı ölçüde almaya başlamaktadır." ifadesine yer verildi.

ABD Büyükelçiliği'nden açıklama

ABD Büyükelçiliği'nden, "Türkiye’deki misyonumuzda yerel çalışanlara yönelik başka bir soruşturma bulunmadığına ilişkin Türk hükümetinden ilk etapta üst düzeyde güvence almış bulunuyoruz. Ayrıca Türk hükümetinden, yerel çalışanlarımızın kendi resmi görevlerini yerine getirirken gözaltına alınmayacakları veya tutuklanmayacaklarına ilişkin güvence de alınmıştır. Bundan sonra Türk hükümeti bizim yerel bir çalışanımızı gözaltına alma ya da tutuklama niyetine ilişkin önceden Amerikan hükümetine bilgi vermeyi taahhüt etmiştir.

Bu ön güvenceler temelinde, Türkiye’de kısıtlı vize hizmetlerinin yeniden başlamasına izin verecek derecede güvenlik durumunun iyileştiğine inanmaktayız. Halihazırda tutuklu misyon çalışanlarımıza yönelik mevcut davalarla ilgili ciddi endişemiz sürmektedir. Aynı zamanda Olağanüstü Hal altında tutuklanan Amerikan vatandaşlarının davalarına ilişkin endişemiz devam etmektedir. Amerikalı yetkililer, bu davaların tatmin edici bir şekilde çözüme ulaştırılması için Türk muhataplarıyla görüşmeyi sürdüreceklerdir." açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

Dışişlerinden ilk yorum

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre ABD'nin vize krizine ilişkin adımına ilk yorum "Olumlu, çabaların sonuç verdiğini görüyoruz. Konsolosluk dairemiz atılacak adımları değerlendiriyor. benzer adım atabilirz" şeklinde oldu.