Gazete Vatan Logo

Vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Vergi borcu sorgulama işleminizi online işlemler aracılığıyla yapabilrsiniz. Bu işlemi yapmanız sadece birkaç dakikanızı alacak. Nasıl yapıldığı konusunda bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde ulaşabildiğimiz sayısız şeylerden biri ve en önemlisi, internet üzerinden sorgulama işlemleridir. Vergi borcu sorgulama işlemi de diğer sorgulama işlemleri gibi internet üzerinden yapılabilmektedir. Ve bu işlemleri gerçekleştirmek hem çok kolay hem de kısa bir sürede halletmemiz mümkündür. Vergi borcu sorgulama işleminizi internet üzerinden iki resmi site üzerinden sorgulayabilirsiniz. Site isimlerini ve işlemi nasıl gerçekleştirebileceğiniz hakkında detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

VERGİ BORCU SORGULAMA VE DETAYLI BİLGİLER!

1) Vergi Dairesi Resmi İnternet Sitesinden Şifresiz Vergi Borcu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Vergi Dairesi resmi internet sitesinin bir uygulaması olan vergi borcu sorgulama işlemi şifresiz olarak gerçekleştirilebilmektedir. İşleminizi gerçekleştirmek için sizden T.C. kimlik numaranız, nüfus cüzdanınızdaki seri numarası gerekli olup, birinci dereceden bir yakınınızın T.C. kimlik numarası veya annenizin kızlık soyadının birinci ve ikinci harfi gibi bilgileriniz gerekmektedir. Bu bilgilerinizi sorgulama sayfasındaki ilgili yerlere yazdığınızda aşağıda bulunan güvenlik kodunu da büyük harflerle yazdığınızda “TAMAM” butonuna tıklayınız. Vergi borcu sorgulama işleminiz şifre kullanmadan başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olacaktır.

Haberin Devamı

2) E-Devlet Üzerinden Şifre İle Vergi Borcu Sorgulama İşlemi Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirebilmek için bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifreniz olmadan E-Devlet resmi sitesinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün değildir.

Eğer E-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın merkez PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek E-Devlet şifresi alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra 2 TL işlem ücreti karşılığında E-Devlet şifrenizi size özel kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz.

E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra vergi borcu sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için işlem sayfasına giderek sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Kimlik doğrulama işlemi için ise T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde ilgili alanlara yazdıktan sonra aşağıda bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıkladığınızda E-Devlet resmi sitesi üzerinden vergi borcu sorgulama işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız.

Haberin Devamı