Gazete Vatan Logo

Venezuela’da marketler kuşatma altında

Venezuela’da iktidarın temel besin fiyatlarında indirim kararı almasının ardındaa marketlere hücum eden halkı kontrol altına almak için ordu devreye girdi

Venezuela’da marketler  kuşatma altında

Temel ihraç maddesi olan petrolün fiyatında görülen hızlı düşüşle birlikte tarihinin en ağır ekonomik ve siyasi kriziyle karşı karşıya kalan Venezuela’da ordu ve güvenlik güçleri, yağmalanan süpermarketleri koruma altına aldı. Başta başkent Caracas olmak üzere ülkenin birçok şehrinde yaşanan yağmalama olayları sonrasında temel besin maddelerinin fiyatlarında indirim kararı alınan ülkede ordu süpermarketlerin çevresinde koruma çemberi kurmaya başladı. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro geçtiğimiz Cuma günü, süpermarketlerdeki fiyatların, bir ay öncesindeki seviyelerine çekilmesi talimatını vermişti. Gelişmenin ardından halk marketlere akın etmiş ve rafları yağmalamaya başlamıştı. Hükümetin indirim kararının ülkedeki 26 büyük süpermarket zincirinde geçerli olacağı belirtilmişti.

Kontrollü alışveriş

Hafta sonunda sokağa çıkan askerler, başkent Caracas ve diğer büyük şehirlerdeki süpermarketlere sadece belirli sayıda insanın girmesine izin verdi ve kontrolü sağladı. Venezuela’da halk sadece birkaç dolara tekabül eden aylık asgari ücret sebebiyle temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hâle geldi. Ülke genelinde son günlerde görülen yağmalama olayları nedeniyle şu ana kadar 48 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı