Gazete Vatan Logo

Ve ‘Kapı’ açıldı temizlik başladı!

‘Kapı’ anlamına gelen Suriye’nin El Bab ilçesinde ÖSO’nun TSK destekli yürüttüğü operasyonda sona gelindi. İlçe merkezine giren TSK ve ÖSO güçleri sokak sokak, ev ev patlayıcılı tuzakları temizlemeye başladı

Ve ‘Kapı’ açıldı temizlik başladı!

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle operasyon yürüten Özgür Suriye Ordusu güçleri, Cerablus’un ardından El Bab’da da büyük bir başarı kaydetti. DEAŞ’lı teröristlerin büyük kısmı ilçeyi terk edip Rakka’ya kaçtı, ancak arkalarında bombalı tuzaklar bıraktı. İlçe merkezinde kontrolü sağlayan Mehmetçik ve ÖSO güçleri de bu tuzakları temizlemeye başladı. Arama, tarama ve temizlik çalışmalarını özel kuvvetler ve SAT komandoları yapıyor. Taaruz harekatından sonra özellikle El Bab içinde sıkışıp kalan teröristlerin temizlenmesi ve bombalı tuzakların kaldırılması için yapılan meskun mahal temizlik aşamasının 1 ay kadar sürmesi bekleniyor. Bu sürede TSK ve muhaliflerin Münbiç’e hareket etmek için hazırlık yapacağı gelen bilgiler arasında.

‘Tümüyle kuşatıldı’

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da NATO Savunma Bakanları Toplantısı üçüncü oturumunda operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Şu anda El Bab tümüyle kuşatılmış durumda ve içeride de ciddi bir temizlik harekatı yapılıyor. El Bab’ın şehir merkezinin de DEAŞ unsurlarından tamamen temizlenmesi için çok yoğun bir faaliyet var. Bunu ÖSO ve Tük Silahlı Kuvvetlerimiz birlikte yapıyor. Bu temizlik operasyonu da bittikten ve El-Bab tamamen DEAŞ’tan temizlendikten sonra hayatın tamamen normale dönmesi bekleniyor.”

Haberin Devamı

‘Sırada Münbiç var’

El-Bab’dan sonra umuyoruz Münbiç’teki PYD/PKK unsurlarının tamamının çekilmiş olması. Bu noktada ABD ile çalışıyoruz. Arzu ettiğimiz sonucu şu anda alamadık ama El-Bab operasyonundan sonra, Türkiye’nin iki önceliği Münbiç ve Rakka olacak.”

JÖH-Özel kuvvet el ele

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 177’nci gününde sosyal medyada paylaşılan bu fotoğraf simge oldu. Jandarma Özel Harekat askeri (solda) ve bordo bereli, yani özel kuvvetlere ait keskin nişancının el ele verdiği bu poz, sahadaki işbirliğini gösterdi.

Kardan adam selam durdu

Önceki gün El Bab’da yoğun kar yağışı vardı. Bunu fırsat bilen Mehmetçik, asker kardan adam yaptı.