Gazete Vatan Logo

Ve anlaşmaya varıldı

İranlı diplomatlardan "Batı ile nükleer anlaşmaya varıldı" açıklaması yapıldı. Batılı diplomatlar da bu açıklamayı doğruladı

Ve anlaşmaya varıldı

İran ve P5+1 Grubu'nun nükleer müzakerelerde anlaşma için belirlediği süre dün doldu. İran ile Batılı ülkeler arasında yürütülen nükleer müzakerelerde İran tarafından açıklama yapıldı. Batı tarafı da bu açıklamayı doğruladı.

Avusturya’nın başkenti Viyana 16 gündür süren müzakereler için son tarih bugün olarak verilmişti. Adını açıklamayan diplomatlardan biri, “Dönüş biletlerimiz yarın (bugün) için ayarlanmış durumda.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise Twitter hesabından, “İran’ın müzakerelerde yürüttüğü diplomatik başarı göz ardı edilmemelidir. Bu yüzden de müzakerelerde bugün nokta konulacak” dedi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Viyana’da 16 gündür süren görüşmelerde uzama olacağını düşünmediğini duyurmuştu.



Avrupa Birliği sözcüsü Catherine Ray ise İran ve Batılı ülkelerden bakanların "nihai" görüşme için TSİ 13.30'da Viyana'da buluşacağını duyurdu.

Yüz sayfalık anlaşma metni üzerinde çalışmalar devam ederken dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ikili bir görüşme gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı