Gazete Vatan Logo

Vatikan'ı şoke eden kapak

Eşcinsel rahiplere yönelik haber ülkede tepki yarattı

İtalya’nın haftalık siyasi dergilerinden Panorama’nın son sayısında yayınladığı eşcinsel rahiplere yönelik haberi ülkede şok etkisi yarattı.

‘Gey rahiplerin taşkın geceleri’ kapağıyla çıkan derginin muhabiri, 20 gün boyunca aynı cinsel tercihe sahipmiş gibi eşcinsel rahiplerle beraber olup, gece hayatlarına tanıklık ettiğini gizli kamerasıyla belgeledi.
Panorama dergisinin imzasını atmaktan çekindiği muhabiri, gizli kamerasıyla sızdığı Roma’daki eşcinsel gecelerinden çarpıcı bir haber elde etti.

Eşcinsel ilişkiye girmeyen muhabirin gizli kamerası, bazı rahiplerin, gündüz giydikleri cüppeden gece sıyrıldıklarında eşcinsel hayata nasıl kolaylıkla entegre olduklarını kaydetti. Dergi, sıradışı hayatlarına tanıklık ettiği ve kimliklerini deşifre etmemek için Paul, Carlo ve Luca diye adlandırdığı rahiplerin, Roma’daki önemli kiliselerde görev yaptıklarını, hatta Papa’yla ayine bile katıldıklarını öne sürdü. Muhabir, eşcinsel rahiplerin gece partilerine, internette yazışarak tanıştıkları eskort erkeklerle birlikte katıldığını, sınır tanımayarak bazen kilisede bile cinsel ilişkiye girdiklerini ima etti. Dergi, muhabirin bir haber kaynağının papazlarla sevişmesini gösteren görüntüleri de yayımladı. Yayımlanan karelerde cinsel ilişki sırasında, rahip fantezi için cüppesini de giyiyor. Muhabir, akşam evinde eşcinsel ilişkiye giren rahibin sabah yine evinde masa başında düzenlediği Pazar ayinine kendisinin ve eşcinsel haber kaynağının da katıldığını öne sürdü.

Vatikan tepkili

Haberin ortaya koyduğu gerçeklere Vatikan’dan sert tepki geldi. Papalık Roma Vekili Kardinal Agostino Vallini, “Kimse rahiplik yapmak zorunda değil. Böyle şeyler çok üzücü. Cüppelerini çıkarıp, gerçek kimliklerini açıklasınlar” dedi.

Haberin Devamı