Gazete Vatan Logo

Uzman Çavuş'un kanı yerde kalmadı!

Diyarbakır' ın Hazro ilçesi   Kırmataş köyü kırsalında çıkan çatışmada  3 Ekim  tarihinde Silvan ilçesi'nde Uzman Çavuş Mehmet Kızılca'yı  şehit eden terörist ile birlikte 2 terörist etkisiz hale getirildi. Tunceli'de ise terör örgütü Maoist Kominist Partisi'nin (MKP) sözde bölge sorumlusu olan "Cenk" kod adlı Eren Tali olduğu tespit edildi.

Uzman Çavuş'un kanı yerde kalmadı!

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde güvenlik güçleri ve terör örgütü PKK mensupları arasındaki çatışmada, Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın şehit edilmesi olayının faili terörist Tanış Memiş ile birlikte 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Hazro ilçesinin Kırmataş köyü mülki sınırları içerisinde yol kontrol ve arama noktasında dün 18.30 sıralarında terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda Silvan ilçe merkezinde 3 Ekim'de Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın şehit edilmesi olayının faili Xebat kod isimli Tanış Memiş ile birlikte 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terör işbirlikçisi yakalandı.

Teröristlerle birlikte 2 kalaşnikof, 8 şarjör, 240 fişek, tabanca ve el bombası ele geçirildi.

Hazro Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmesinin ardından delil niteliğindeki silah, mühimmat, malzemeler ile teröristlerce kullanılan araç muhafaza altına alınarak soruşturmaya başlandı.

TUNCELİ'DE MAOİST KOMİNİST PARTİSİ'NİN SÖZDE BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında dün ölü ele geçirilen 4 teröristten birinin, terör örgütü Maoist Kominist Partisi'nin (MKP) sözde bölge sorumlusu olan "Cenk" kod adlı Eren Tali olduğu tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) desteğinde terör örgütü MKP'ye yönelik dün sabah saatlerinde Ovacık ilçesi kırsalında operasyon başlattı.

Helikopterlerle bölgeye gönderilen birliklerin, teröristlerin kaçabileceği noktaları kontrol altına almasının ardından bölgede arama tarama faaliyeti yapıldı.

Birlikler, teröristlerin saklandığı mağarayı tespit etmesinin ardından "Kobra" tipi helikopterler bölgeyi atış altına aldı. Ardından teröristlerle çıkan çatışmada, ikisi kadın, ikisi erkek olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin yapılan kimlik tespiti çalışmasında ölü olarak ele geçirilen teröristlerden birinin terör örgütünün sözde sorumlularından olan "Cenk" kod adlı Eren Tali olduğu tespit edildi.

Bu kişinin, aynı ilçede 1 Ağustos'ta güvenlik güçlerince İnsansız Hava Aracı (İHA) desteğinde gerçekleştirilen 3 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonda etkisiz hale getirilen ve İçişleri Bakanlığının "aranan teröristler listesi"nin "mavi" kategorisinde yer alan MKP'nin sözde bölge sorumlusu "Şahin" kod adlı Yılmaz Kes'in yerine getirildiği anlaşıldı.

Tunceli Valiliğinin açıklaması

Tunceli Valiliği de konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, dün Ovacık ilçesi kırsalında MİT ve İl Jandarma Komutanlığınca ortaklaşa düzenlenen operasyonda ikisi kadın, ikisi erkek olmak üzere 4 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, teröristlerden bir M-16, iki kalaşnikof piyade tüfeği ve tabancayla ele geçirildiğini kaydedildi. Açıklamada, operasyon bölgesindeki aramalarda ise G-1 dürbünlü tüfek, el telsizi, iki silah üstü dürbün, 14 tüp, güneş paneli, 50 kilogram un, 10 kilogram peynir, iki GPS cihazı, 5 kilogram reçel, çok sayıda çeşitli silahlara ait şarjör ve mühimmat, yaşam ve giyim malzemesi ele geçirildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Teröristlere ait patlayıcı

Haberin Devamı

Ayrıca, Hazro ilçesinin Gedikalan köyü mülki sınırları içerisindeki taş ocağı civarındaki yola teröristlerce el yapımı patlayıcının döşendiğine ilişkin yapılan ihbar üzerine dün gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından bir kısmı toprağa gömülü, bir kısmı dışarıda kalmış vaziyette 16 rulo halinde 4 bin metre infilaklı fitil, 2 bin 310 elektrikli fünye, 31 ateşleme anahtarı, 16 dijital saatli ateşleme düzeneği, 15 kilo 600 gram plastik patlayıcı bulundu. Patlayıcı düzenek, olay yerinde imha edildi.

Haberin Devamı

Kaçtıkları değerlendirilen teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Öte yandan, Bismil ilçesinin Tepe köyü Gergeri Tepe mevkisinde dün düzenlenen operasyonda, tarlaya gömülü LPG tankı içerisinde 12 anti-tank roketatar mühimmatı ile 12 sevk fişeği bulundu.

Roketatar mühimmatı ile sevk fişekleri cumhuriyet savcılığının talimatı doğrultusunda Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) tarafından emniyetli bir şekilde yerinde tahrip edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edildiği vurgulandı.