Gazete Vatan Logo

Uyap Mahkeme Sorgulama İle Yargıtay Dosya Sorgulama

Uyap mahkeme dava sorgulama işlemleri vatandaşların mahkeme bilgilerini görebilmesini sağlamaktadır. Bu kapsamda mahkeme dosya sorgulamave Yargıtay dosya sorgulama detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.

Uyap Mahkeme Sorgulama İle Yargıtay Dosya Sorgulama

Davalar konusunda yapılan işlemler Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlardaki görevli personel tarafından sisteme girilmektedir. Girilen bilgiler üzerinden sorgulama yapılarak mahkeme dosya sorgulama gibi bilgiler sağlanabilmektedir. Bu kapsamda mahkemeleriniz için kurumlara giderek bilgi almak istemiyorsanız, direk online olarak sunula nmahkeme dosya sorgulamahizmetlerinden yararlanabilir ve mahkeme bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Üstelik ücretsiz olarak sunulan işlemlerden istediğiniz zaman istediğinizşekilde yararlanmanız da mümkündür.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SABIKA KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Pek çok vatandaş dava dosyası sorgulama konusunda sorun yaşayabilmektedir. E devlet kapısı üzerinden sunula nmahkeme dosya sorgulama için ilk olaraküyelik girişi yapılmasıgerekmektedir. Bu nedenle mahkeme dosya sorgulamayapmadan önce üyelik girişinin es geçilmemesi gerekmektedir. Vatandaşların atladığı üyelik girişinin yapılması sonrasındamahkeme dosya sorgulamahizmetine tıklanması dava dosyası sorgulama için yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Eğer ilgili seçim sonrasında mahkemeniz olmadığı görülürse, sistem tarafından bu yönde bir mesaj yayınlanacaktır. Yayınlanan mesaj ile de mahkemenizin olmadığını öğrenmeniz mümkün olacaktır.

Yargıtay gibi kurumlar için de online olarak dosya sorgulamasıyapılabilmektedir. Kişilerin Yargıtay resmi sitesi üzerinden yapacağı Yargıtay dosya sorgulama sayesinde Yargıtay üzerindeki işlemler hakkında bilgi sağlanabilmektedir. Bu kapsamda dava ve adli işlemlerinizde dosya konusunda bilgi almak için belirtilen hizmetlerden yararlanmanız yeterlidir. Yargıtay konusunda işlem yapmak isteyenler ücretsiz olarak bilgi sağlayabilmektedir. Üstelik Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinde e devlet kapısındaki gibi herhangi bir üyelik girişi de gerekmemektedir. Bu bakımdan direk sorgulama ekranına yazacağınız bilgiler sayesinde ilgili sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

E devlet üyeliği aşamasında sorun yaşayan vatandaşlar ise PTT üzerinden yapacakları şife alma işlemleri ile birlikte portala erişim sağlayabilmektedir. Bu işlemlerde ise şifre için ücret ödenmesi ile birlikte şifreye sahip okunacaktır. Ardından ise e devlet girişi ekranındaki şifre alanına alınan şifre girilebilir.

Haberin Devamı