Gazete Vatan Logo

Uyan Türk milleti!

30 kupona alınmadı bu vatan!

İŞTE YURTTAN TERÖRE LANET KARELERİ... TIKLAYIN...

Hakkari’de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırı yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi. Halk terörü lanetledikleri gösterilerde bayrak asarak ve taşıyarak tepkilerini gösterdi

Yozgat’ta, Hakkari’de askeri birliğe teröristlerce düzenlenen saldırıyı protesto etmek üzere Bozok Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı yürüyüşe vatandaşlar da destek verdi. Ellerinde Türk bayrağı bulunan kalabalık, topluca Askerlik Şubesi önüne gelip, asker olmak istediklerini bildirdi, ardından Cumhuriyet Alanı’nda protesto mitingi yaptı.

Yozgat’ta sabah Lise öğrencilerinin başlattığı protesto yürüyüşü, polis tarafından engellenip, öğrenciler okullarına gönderilirken, Bozok Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı protesto yürüyüşüne vatandaşlar da destek verince, polis önlem alıp, yürüyüşe izin verdi. Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Cumhuriyet Alanı’nda toplanan kalabalık, Askerlik Şubesi Başkanlığına yöneldi. Askerlik Şubesi görevlilerine "biz de asker olmak istiyoruz" dediler. Protestocular, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Cumhuriyet Alanı’na geçerek, miting yaptı. Yürüyüş ve mitingde "Her Türk Asker doğar", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atıldı.


MUĞLA

Muğla’da yaklaşık 5 bin kişi, Hakkari’de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı terörist saldırıyı protesto etti. Etkili yağmura rağmen, ellerinde Türk bayraklarıyla Muğla Aylin Karaca Kavşağı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na yürüdü.
Yürüyüş esnasında "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmetiz", "Her Türk asker doğar", "Ne mutlu Türk’ün diyene" sloganları atan gruptakilere, evlerinin balkonlarına ve pencerelerine Türk bayrakları asan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.Vatandaşlar, Atatürk Anıtı’nın önünde, Hakkari’de şehit olan 12 asker için 12 dakika saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nı okudu.Vatandaşlara, grevdeki Türk Telekom işçileri ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile destek verdi.


EDİRNE

Edirne Ülkü Ocakları, Hakkari’de 12 askerin şehit edildiği saldırıyı yürüyüşle protesto etti.Atatürk Anıtı’nda toplanan 250 kadar genç, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuyarak, anıta karanfil bıraktı.Grup adına basın açıklaması yapan Altan Ağbaba, terörle mücadelenin, Türk Milleti’nin milli davası olduğunu söyledi.Ağbaba, toplumun her kesiminden bölücü terör örgütü PKK ve işbirlikçilerine karşı topyekun mücadele kararlılığının sürdürülmesini istediklerini ifade etti.


ORDU

Ordu’da bir grup lise öğrencisi yürüyüş yaparak terörü protesto etti.Ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla Yeni Mahalle’de toplanan öğrenciler, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak Sırrıpaşa Caddesi’ne kadar yürüdüler.Yürüyüşe, öğretmenlerin ve bazı vatandaşlar da eşlik etti.


İSKENDERUN

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Türk Haber-Sen ve Türk Büro-Sen İskenderun şubelerince organize edilen toplantıda, Vergi Dairesi ile Sanayi PTT’si önünde toplanan kurum personeli ve vatandaş, şehitler anısına saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşı okudular.Terörün protesto edildiği toplantılara katılanlar, Türk bayrağı açtılar ve sloganlarla terör örgütü PKK’yı lanetlediler.


ERZURUM

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde düzenlenen mitingde, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit olması ve 16 askerin yaralandığı terör saldırısı şiddetle kınandı.Şenkaya’da sivil toplum örgütleri tarafından Hükümet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılanlar, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz askeriz hepimiz Mehmetiz" şeklinde sloganlar attılar.Türk bayraklarının açıldığı miting yapılan konuşmaların ardından sona erdi.


DÜZCE

Düzce’de Meslek Lisesi öğrencileri ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek teröre lanet yağdırdı.Anıtpark önünde toplanan Meslek Lisesi öğrencileri, asker selamı vererek saygı duruşunda bulundular. Vatandaşlar alkışlayarak öğrencilere destek verdiler.


GAZİANTEP

Gaziantep Anadolu Lisesi ve Gaziantep Lisesi öğrencileri, Hakkari’de askeri birliğe teröristlerce düzenlenen saldırıyla ilgili olarak terör örgütü PKK’yı protesto yürüyüşü yaptı.Yaklaşık bin kişilik öğrenci grubu, ellerindeki Türk Bayrakları ve terör örgütünü lanetleyici yazıların yer aldığı dövizlerle Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü.Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde şehitler için bir dakika saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan öğrencilere vatandaşlar da destek verdi.Terör örgütü aleyhine sloganlar atan öğrenciler, daha sonra Atatürk Bulvarı’ndaki Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti, şehitler için dua okudu.

İZMİR

İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde sokağa dökülen yaklaşık 3 bin kişi, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit edilen 12 asker için ‘Teröre Lanet’ mitingi düzenledi. Yağmur altında yapılan mitingin ardından yürüyüşe geçen protestocular, şehitlikte gösterilerini sona erdirdi.Narlıdere Belediyesi'nin organize ettiği ve sivil toplum örgütlerinin de desteklediği miting, vatandaşların Türk bayraklarıyla Cuhuriyet Alanı'nda toplanmasıyla başladı. Sık sık ‘Askere uzanan eller kırılsın’, ‘Şehitlerin hesabı sorulsun’ sloganları atan kalabalık adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Narlıdere Şube Başkanı Mükerrem Demir, PKK'nın hergün yeni canlar aldığını, asrer sivil ayırt etmeden acımasızca saldırdığını söyledi. Demir, “Terör örgütü PKK'nın, ABD ve AB tarafından beslenip, güçlendirildiği, emperyalist güçlerin Türkiye üzerine planları bir sır değildir. Bu lanet terör bitinceye kadar, PKK'nın kökmü kazınıncaya kadar ayrılıkları, karşıtlıkları bir tarafa bırakıp birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Şunu hirbir zaman unutmayalımki hiçkimseye verilecek bir karış toprağımız yok. Tıpkı Çanakkale ve Kurtuşul Savaşlarında o6lduğu gibi kadın, çoluk çocuk cepnheye çıkıp savaşırız. Yine de bu toprakların parçalanmasına izin vermeyiz' dedi.


Trabzon'da teröre öfke

TRABZON’da terör örgütünü protesto etmek için düzenlenen gösteriye yaklaşık 10 bin kişi katıldı.Şehirdeki tüm sivil toplum örgütlerinin desteği ve katılımıyla Atatürk Alanı’nda düzenlenen gösteri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Alandaki dev ekranda şehitlerin fotoğrafları yer alırken, sivil toplum örgütü temsilcilerinin terörü lanetleyen kısa konuşmalar yaptı. Alanı dolduran binlerce kişi, ‘Mecliste PKK istemiyoruz’, ‘İmralı basılsın Apo asılsın’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarıyla PKK’ya tepki gösterdi. Bu sırada kalabalığın arasından 8 el silah sesi duyuldu. Kurusıkı olduğu belirtilen tabancayla havaya ateş eden kişi kaçarak izini kaybettirdi. Göstericilerden oğlu Siirt’te asker olan Adil Virdiloğlu ise, 1972 yılında terhis olduğunu belirterek, bağlı olduğu Askerlik Şubesi’ne yeniden askere alınmak için dilekçe yazdığını söyledi ve dilekçeyi gazetecilere gösterdi.

Bu arada, alana okul kıyafetleriyle çok sayıda öğrencinin de gelmesi dikkat çekti. Öğrenciler ve vatandaşların ellerinde, ‘Ne potamyalıyız, ne ermeniyiz, gökte Tanrı yerde biz delikanlıyız, şu düzensiz dünyayı düzenleriz’, ‘Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye’, ‘Hükümet uyuma Barzani’yi koruma’, ‘İstiklal yalan ülkemiz talan’, ‘Kınalı kuzuların hesabı mutlaka sorulacak’, ‘Bayrak şereftir, şerefsizler ne bilir’, ‘Türkün tarihinde boyun eğmek yoktur’, ‘Kelle değil, şehitler vatan için öldüler’, ‘Dişe diş, intikam’, ‘Kahraman Mehmetlere kurşun sıkan nerdesin, nereye gidersen git öleceğin yerdesin’, ‘Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz’, ‘Bir papa öldü hıristiyan oldular, bir Hrant öldü Ermeni oldular, yedi günde 35 şehit verdik, hangisi Türk oldu?, ‘Hepimiz Türk’üz, hepimiz Mehmet’iz’, ‘Çanakkale’de üç yıl mezun vermedik, gerekirse yine vermeyiz’, ‘Trabzon Lisesi, bütün mevcudu ile emirlere hazırdır Türkiyem’ pankartları dikkat çekti.


KAYSERİ

Kayseri’de, Erciyes Üniversitesinde (EÜ) 10 binden fazla öğrenci, terör olaylarına tepki gösterdi. Hakkari’de şehit edilen askerler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı söyleyen öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attılar.


ADANA

Adana’da, lise öğrencilerinin oluşturduğu grup, ellerinde Türk Bayraklarıyla İstasyon Meydanı önünde toplandı. Öğrenciler, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudular.Terör örgütü PKK aleyhine çeşitli slogan atan öğrenciler, şehitlerin ismini tek tek okuyup hep bir ağızdan "burada" diye bağırdılar. Bu arada yoldan geçen Kore Gazisi Kadir Tekin de öğrencilere destek verdi.Öte yandan, Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de Türk bayrakları, Atatürk posterleriyle yürüyüş yaparak, terör örgütünün saldırılarını kınadı.

GİRESUN

Giresun’da, Gazi Caddesi Debboy mevkisinde toplanan bir grup Giresun Üniversitesi ile Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi, Türk bayrakları ile Gazi Caddesi yönünden Atapark’a yürüyüş yaptı.

RİZE

Rize’de, terör örgütü PKK’yı protesto amacıyla yüzlerce araçtan oluşan ve Türk Bayraklarıyla donatılan konvoy, caddelerde dolaşarak klakson çaldılar. Rize Belediyesine ait bir midibüsten Mehter Marşı’nın çalındığı gösteri sırasında, yol kenarlarında bulunan vatandaşlar da alkışlarla destek oldu.Daha sonra Atatürk Meydanı’nda binlerce öğrenci ve vatandaşın katıldığı gösteride terör örgütü PKK protesto edildi. Gösterisi sırasında, daha önce akrabaları şehit olan bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.Daha sonra yürüyerek Rize Askerlik Şubesine giden göstericilerden bir grup, gönüllü askerlik yapmak istediklerine dair dilekçe verdiler.


SAKARYA

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampüsü’nde öğrenciler teröre tepki mitingi düzenledi.

ANTALYA

Antalya’da, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri ile öğrencileri, yemekhane önünden yürüyerek, üniversitedeki tören alanında toplandı.
Bir grup lise öğrencisi de ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar. Yürüyüş boyunca sloganlar atan öğrencilere, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunan öğrenciler, daha sonra İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudular.


İZMİR’DE TAKSİLERE SİYAH KURDELE VE TÜRK BAYRAĞI

İzmirli taksiciler, Hakkari’deki terör saldırısını protesto için araçlarına siyah kurdele ve Türk bayrağı astı.İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, yaptığı yazılı açıklamada, İzmirli taksicilerin terör eylemlerine karşı çok duyarlı olduğunu belirtti.Anık, "Taksilerimize astığımız Türk bayrakları, vatanın bölünmezliğini, hepimizin kardeşliğini, siyah kurdele ise bu vatan için şehit olanların anısına astığımız semboldür" dedi.


BOLU DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, terör örgütünü protesto etmek amacıyla D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı kesiminden geçen araç sürücüleri ve yolculara, 2 bin Türk Bayrağı verdi.

Haberin Devamı