Gazete Vatan Logo

Umutlarını Kim’e bağladılar!

ABD’deki Ermeni lobisi, 1915 olaylarının 100’üncü yılında sözde soykırım tezini anlatmak için tarihçileri bıraktı, Ermeni asıllı gösteri yıldızı Kim Kardashian’ı Erivan’a gönderdi...

ABD realitiy TV yıldızı Kim Kardashian, kardeşleri, eşi Rap şarkıcısı Kanye West ve çocuğu ile birlikte Ermenistan’a gitti. Sözde Ermeni soykırımının 100. yılı etkinlikleri kapsamında ilk kez Ermenistan’a giden Kardashian ve ailesini Başbakan Hovik Abrahamyan devlet başkanı gibi karşıladı. Karşılama sırasında yapılan konuşmalarda Başbakan Abrahamyan, soykırımın sadece 21 ülke tarafından tanındığını söyledi. Ermenice bilmeyen Kim Kardashian ise İngilizce konuştu, “Ermenice konuşamadığım için özür dilerim. Ancak herkes ana dilini öğrenmeli” dedi, şöyle devam etti: “Ermeni soykırımının uluslararası tanınması ve kınanması için mücadeleye devam edeceğime söz veriyorum.”

Otelin iki katını kapattılar

Erivan’da bir otelin iki katını kapatan Kardashian ailesi, dün koruma ordusu eşliğinde başkenti gezdi. Gezisi sırasında hayranları ile sık sık selfie çektiren Kim Kardashian, basının sorularını ise yanıtsız bıraktı. Ancak daha sonra instagram hesabından şu açıklamayı yaptı: “Ermenistan buradayız !!!!! Bu yolculuk için müteşekkiriz. Bizi karşılayan herkese teşekkür ederiz. Ülkemizi keşfetmek için sabırsızlanıyorum. Böyle nefis yiyecekler olamaz. Kocam ve kızım geçmişimi görmek ve atalarım hakkında bilgi edinmek için de Ermenistan’a geldi! Kuzenlerim de burada. Heyecandan uyuyamıyorum.”

Haberin Devamı

Belgesel hazırlayacak

Kim Kardashian’ın Ermenistan ziyareti 8 gün sürecek. Bu süre içinde ekibiyle birlikte soykırım anıtını ziyaret edecek. Ayrıca Ermenistan ulusal arşivinin kapıları hazırlayacağı belgesel için kendisine ve ekibine kapılarını açacak. Ayrıca Gümrü kentinde Ermenistan’daki uzak akrabaları ile görüşecek ve yaptığı görüşmeler ‘Keeping Up With Kardashian’ programında yayımlanacak.

‘Babam benimle gurur duyardı’

Kim Kardashian’ın Ermenistan gezisine önümüzdeki günlerde diğer aile üyeleri de katılacak. Ünlü TV yıldızı Kardashian, 2003’te ölen babası Robert Kardashian ve ABD’ye göç eden büyük dedelerinin Erivan’ı ziyaret ettiği için kendisiyle gurur duyacaklarını düşündüğünü söyledi. Bu arada Kim Kardashian’ın 1915 olayları sırasında ABD’ye göç eden ailesinden büyükbüyükbabası Hovhannes Miroyan ve büyükbüyükannesi Lusyak Çorbacıyan’ın fotoğrafları İngiliz basınında da yayınlandı. Dünyaca ünlü magazin dergisi Hello da, Kim Kardashian’ın ziyaretiyle gündeme gelen Ermenistan’da görülmesi gereken tarihi ve turistik yerlerin bir listesini yayınladı.

Haberin Devamı