Gazete Vatan Logo

TUS sonbahar dönemi geç başvuru ne zaman yapılacak?

TUS için başvuru işlemleri 5-12 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi. Belirlenen bu süre içerisinde başvuru işlemini yapamayan adaylar için ÖSYM tarafından geç başvuru günü belirlendi. 27 Ağustos’ta düzenlenecek olan TUS sonbahar dönemi için geç başvuru ne zaman yapılacak? Başvuru ücreti nasıl ödenecek?

TUS sonbahar dönemi geç başvuru ne zaman yapılacak?

TUS sonbahar dönemi için ÖSYM tarafından tanınan başvuru süresi, 12 Temmuz’da sona erdi. 5-12 Temmuz tarihleri arasında TUS için başvuru işlemini gerçekleştiremeyen adaylar, geç başvuru gününde başvuru yapabilirler. ÖSYM tarafından belirlenen ve kılavuzda da yer alan bilgiye göre TUS geç başvuru günü 26 Temmuz’dur. 26 Temmuz Çarşamba gününde, aday işlemleri sisteminden başvurunun yapılması ve sınav ücretinin ödenmesi gereklidir. Geç başvuru gününde normal başvuru sürecinden farklı olarak fazla ücret alımı yapılacaktır.

TUS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TUS GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, TUS geç başvuru işlemlerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak gerçekleştirebilecekler. Geç başvuru gününde, başvuru işlemlerinin tamamen bitirilmesi gereklidir. 26 Temmuz Çarşamba günü başvuru işlemini tamamlamayan adaylar sınava giremezler. Başvuru işlemi yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri geçersiz olarak sayılır.

Haberin Devamı

Aday işlemleri sistemi kullanılarak TUS geç başvuru işleminin yapılabilmesi için, sistemde geçerli aday fotoğrafının bulunması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilmiş olan fotoğraflar sistem tarafından geçerli olarak kabul edilir. Sistemde geçerli fotoğrafı olmayan adaylar, başvuru merkezlerini kullanarak başvurularını yapabilirler. Başvuru merkezlerinin adresleri, ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan TUS başvuru kılavuzundan görülebilir.

TUS için geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar yalnızca Ankara’da sınava girecektir. Sınav için Ankara dışında bir sınav merkezi tercihi yapılamayacaktır.

TUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TUS için normal başvuru sürecinde başvuru işlemi yapan adaylar, 150 Türk Lirası ödeme yaptı. Geç başvuru gününde başvuru yapacak olan adaylar ise Klinik Tıp Bilimleri sınavı ve Temel Tıp Bilimleri sınavı için 225 Türk Lirası ödeme yapacaklar.

Geç başvuru günü olan 26 Temmuz Çarşamba günü başvuru yapan adaylar, sınav ücretlerini bankalar aracılığı ile ödeyemeyecek. Ödeme işlemi sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı üzerinden yapılacak.

Haberin Devamı

TUS İÇİN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

TUS, 27 Ağustos tarihinde saat 10.00’da başlayacak. TUS için 15 dakika kuralı uygulanacak. Bu uygulamaya göre 09.45 sonrasında gelen adaylar, sınav binasına giremeyecek. Adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve gerekli güvenlik kontrollerinin zamanında yapılabilmesi için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır olarak beklenilmesi gereklidir.

Adaylar sınava giderken, T.C. kimlik kartlarını ve sınav giriş belgelerini yanlarında götürmelidirler. T.C. kimlik kartı ve sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmazlar. Bunun dışında uyulması gereken tüm kurallar, ÖSYM tarafından yayınlanan başvuru kılavuzunda yer alıyor. Adayların bu kurallara uyması gereklidir. Kurallara uymayan adayların sınavı da geçersiz olarak sayılır.