Gazete Vatan Logo

Türkler yaptı biz yapamadık!

Dünya Türkiye'yi konuşuyor

Türk vatandaşlarının tahliyesini manşetlerine taşıyan İngiliz gazeteleri, aynı konuda kendi hükümetlerini suçladı.


Times gazetesi, Libya'dan vatandaşlarını tahliye eden ülkeler arasında en çarpıcı girişimin Türkiye'den geldiğini yazdı. İngiliz hükümetinin eleştirildiği belirtilen habere eşlik eden bir haritada ise bugüne dek ülkelerin Libya'daki vatandaşlarını tahliye etmek için neler yaptıkları gösterildi.

Haber içinde konulan bir haritayla Türkler’in dönüş rotası gösterilerdi. Bu haritaya göre 250 Türk Libya'nın Tobruk kentinden alınarak, Mısır'ın İskenderiye kentine götürüldü, oradan da yurtlarına döndü. 3 bin Türk de iki feribotla Bingazi kentinden alınıp Marmaris'e taşındı. Marmaris'te bir aşevi ve seyyar hastane kuruldu,

Times'ın bugünkü manşeti de "Merhamet uçuşları fiyaskosu". Gazete, 170 İngiliz vatandaşının çöldeki kamplarda mahsur kaldığını ve silahlı çetelerce tehdit edildiklerini belirtip yardım çağrısı yaptıklarını aktardı.

‘ÇÖLDE SAVUNMASIZ’

Times "Çölde savunmasız" başlıklı başyazısında da, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'un, Libya'daki İngiliz vatandaşlarının tahliyesi ihtiyacı karşısında çok yavaş haraket ettiğini belirtti.

Guardian'ın ilk sayfasındaki bir haberde de, İngiltere'nin Libya'daki vatandaşlarını tahliyeye yönelik planının eleştirildiği, mahsur İngiliz vatandaşlarının zorlandıkları belirtildi. Libya'da mahsur İngiliz vatandaşları, yağmacıların saldırılarından, yiyecek ve su sıkıntısı çektiklerinden söz edildi. (BBC TÜRKÇE)

Haberin Devamı