Gazete Vatan Logo

Türkiye sözlerinden çark etti

‘Türkiye’nin radikal İslami ideolojileri destekleyen ülkelerden biri olduğunu’ söyleyerek Ankara’nın tepkisini çeken Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster son açıklamasında “Başkan Trump gibi Türkiye ile ABD arasındaki güçlü ittifaka sağlam bir şekilde inananlardanım” dedi

Türkiye sözlerinden çark etti

Önceki gün başkent Washington’da katıldığı panelde, ‘Türkiye’nin radikal İslami ideolojileri destekleyen ülkelerden biri olduğunu’ savunan ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı General Herbert Raymond McMaster, son röportajında Ankara’nın tepkisini çeken sözlerinden çark etti.

Dışişleri Bakanlığı McMaster’ın sözlerinin ardından yayınladığı yazılı açıklamasında, “Ülkemizin terörizm ve radikalizmin her boyutuyla nasıl bir mücadele verdiğini en iyi bilmesi gereken bir makamda bulunan Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’ın gerçeklikle bağlantısı olmayan iddiaları hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez niteliktedir” ifadelerini kullanmıştı.

McMaster, gelişmenin ardından Anadolu Ajansı’na yazılı mülakatta, Türkiye ile ilgili ifadelerine açıklık getirdi. Konuşmasında bölgedeki terör örgütlerinin ve radikal ideolojileri yayan örgütlerin finansmanının kesilmesi üzerine yoğunlaştığını kaydeden McMaster, Türkiye hakkındaki sözlerine ilişkin “Dinsiz bir ideoloji temelinde nefret ve şiddeti teşvik eden kişilerin finansmanını kesmek için ABD ile Türkiye’nin birlikte daha fazlasını yapabileceğini vurguluyordum” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

DEAŞ vurgusu

“ABD ve Türkiye, diğer müttefiklerle bu tehdit (radikal ideolojiler) üzerine birlikte çalışmalıdır. Başkan Trump gibi ben de Türkiye ile ABD arasındaki güçlü ittifaka sağlam bir şekilde inananlardanım” ifadelerini kullanan McMaster, Türk askerinin Kore Savaşı’ndaki kahramanlıklarını dinleyerek büyüdüğünü ve iki ülkenin aşırılıkçı tehditlere karşı birlikte duracağını kaydetti. Türkiye’nin DEAŞ’la mücadele alanındaki çabalarının farkında olduklarını söyleyen McMaster, “DEAŞ’ın kalıcı bir şekilde yenildiğinden emin olmak için beraber çalışmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

McMaster açıklamasında, “ABD, onlarca yıldır olduğu gibi, PKK’nın terör tehdidine karşı Türkiye’nin yanında durmaya devam edecektir” ifadesini de kullandı.