Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin kombi ustası

Bosch Termoteknik’in düzenlediği ‘Türkiye’nin En İyi Kombi Ustası Yarışması’nın kazananı Cafer Sadık Kaya oldu

Türkiye’nin kombi ustası

Bosch Termoteknik tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin En İyi Kombi Ustası Yarışması’, Manisa fabrikasındaki Bosch Termoteknik İnovasyon Merkezi’nde yapıldı. Samsun, İstanbul, Çanakkale, Ankara, Adana, Uşak, Malatya, Kırşehir ve Elazığ gibi Türkiye’nin dört bir tarafından 700 kombi ustasının başvuru yaptığı yarışmada www.eniyikombiustası.com adresindeki testi en doğru ve en hızlı şekilde bitiren 20 finalist İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşen final için yarıştı. Tüm gün süren yarışmada teknik sorular ve kombi montajı gibi zorlu etaplardan geçen finalistlerin tüm işlemleri, oluşturulan hakem heyeti tarafından bir sonraki etaba geçebilmeleri için denetlendi. Hızlı olmanın yanı sıra en doğru işlemi de gerçekleştirmenin önemli olduğu yarışmada en yüksek puanı alan ilk 3 finalist büyük finale kalmaya hak kazandı.

Sektörün önemli isimlerinden GAZBİR Genel Sekreteri Ali İhsan Sılkım, GAZMER Genel Müdürü Mustafa Ali Akman, Tesider Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Yorulmaz ve Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi Öğretim Görevlisi Fevzi Balkan’ın bulunduğu jüri tarafından yapılan puanlamalar ve değerlendirmeler sonucu büyük final etabında sıfırdan bir kombi montajı gerçekleştiren finalistlerden Cafer Sadık Kaya, Türkiye’nin en iyi kombi ustası seçildi.

Haberin Devamı

20 bin TL hediye çeki

20 bin TL değerindeki teknoloji hediye çeki kazanan Kaya’ya ödülünü Bosch Termoteknik Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat ile Bosch Termoteknik Fabrika Teknik Genel Müdürü İrfan Bayrak takdim etti. İkinci olan Serkan Yükselen’e 5 bin TL değerinde Bosch beyaz eşya çeki, üçüncü olan Selahattin Karabıyık’a da 2 bin TL değerinde Bosch profesyonel el aletleri seti hediye edildi.

Ödülleri teslim eden Polat, “Isıtma, soğutma ve havalandırma sektörü için ustalarımızın sadece montaj yapan değil, aynı zamanda son kullanıcıya en kaliteli ve en doğru hizmet vermesini amaçladığımız marka temsilcileri olduğunun altını çizmek isterim. Biz de Bosch Termoteknik olarak ustaların sektörümüz için önemini tekrar vurgulamak, onlarla bağımızı kuvvetlendirmek ve yetkinliklerini artırmak amacıyla yarışmamızı yapmaya karar verdik. Yarışmamıza katılan tüm ustalarımıza teşekkür eder ve Türkiye’nin en iyi kombi ustası yarışmasını kazanan ustamızı tebrik ederim’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

2023 hedefi 12 milyar dolarlık ihracat

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Başkan Yardımcısı Metin Duruk, sektörün sahip olduğu eğitimli iş gücü, Ar-Ge yeteneği ve örgütlenme yapısıyla her geçen yıl gelişimini sürdürdüğünü ifade etti. Duruk, şunları kaydetti: “Sektörümüzün ihracat büyüklüğü 4 milyar doların üzerinde. 2023 yılında sektörümüzün 10-12 milyar dolar potansiyeline ulaşmasını bekliyoruz. Sektörde 2 bine yakın ihracatçı var. İhracat özellikle Avrupa pazarında daha yoğun. Rusya ve İran da sektör için önemli bir pazar. Sektörümüzün farklı pazarlarda da ihracat kabiliyetinin artmasını istiyoruz. Irak ve Afrika pazarları fırsatlarla dolu. Fuar organizasyonları ve ticari heyetlerimiz sürüyor. En yakın zamanda yeni pazarlarda olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.”

Haberin Devamı