Gazete Vatan Logo

Türkiye MIPIM’e 15 şehirle gidiyor

Gayrimenkul fuarı MIPIM, 15-18 Mart’ta Fransa’da kapılarını açacak. Fuarda Türkiye’den 15 şehrin tanıtımının yapılması hedefleniyor.

Türkiye MIPIM’e 15 şehirle gidiyor

DÜNYANIN en büyük gayrimenkul fuarlarından Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM, 15-18 Mart 2016 tarihlerinde kapılarını açacak. Geçtiğimiz yıl İstanbul Çadırı’nın yanı sıra Ankara, Balıkesir ve Antalya’nın katılım gösterdiği fuara, bu kez Türkiye’den 15 şehrin katılması bekleniyor. Türkiye’den toplam 350’ye yakın firma ve belediyenin katılması beklenen MIPIM 2016’da İstanbul, Antalya, Balıkesir, Hatay ve Ordu gibi şehirlerin yerini alacağı kesinleşti.

Çadır 600 m2 oldu

Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı MIPIM’in bu yıl teması “Küresel İklim Değişikliğinin Gayrimenkul Sektöründeki Etkileri” olacak. MIPIM’e katılım sayısı açısından 7’nci ülke konumunda bulunan Türkiye’nin bu yıl yıldızını daha da parlatması bekleniyor. MIPIM 2016’da Türkiye’nin katılımıyla ilgili bir diğer önemli gelişme ise geçen yıl 300 metrekareyle yer alan İstanbul Çadırı’nın bu yıl iki katına çıkartılması oldu. Fuara şu ana kadar stand ile katılım göstereceği belli olan firmalar arasında Tabanlıoğlu Mimarlık, DKY İnşaat, Piyalepaşa Gayrimenkul, Esas Gayrimenkul, ÖzakYenigünZiylan, Tahincioğlu, Lal Gayrimenkul Değerleme, ProPlan, Özer+Tulgan Mimarlık, TSKB Gayrimenkul Değerleme, Öncüoğlu+ACPMimarlık yer alıyor.

Haberin Devamı

2 bin m2’ye yayılacak

ALKAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, “Şehirlerimiz ve firmalarımızın her geçen yıl çok daha güçlü projelerle MIPIM’de yer alması Türkiye’nin potansiyelini tam anlamıyla ortaya koymak açısından son derece önemli” diye konuştu. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer de 2016’da fuarda Türkiye’nin temsiliyetinin 2 bin metrekarenin üzerinde olacağını ifade etti.