Gazete Vatan Logo

Türkiye’de kazanıp Rusya’da büyüyecek

Domino’s Pizza Türkiye Kurucusu ve DP Eurasia CEO’su Aslan Saranga, "Türkiye’de franchising ile büyüdükten sonra buradan gelen gelir ile Rusya pazarında büyük bir atılım yapmak istiyoruz” dedi

Türkiye’de kazanıp Rusya’da büyüyecek

Domino’s Pizza Türkiye Kurucusu ve DP Eurasia Yöneticisi (CEO) Aslan Saranga, Türkiye’de fast food ve evlere servis pazarı büyüklüğünün toplam 10 milyar lira olduğunu önümüzdeki yıllarda bu pazardaki paylarını daha da büyüteceklerini ifade etti.

Saranga, 1996 yılında önce Domino’s Türkiye olarak faaliyete başladıklarını 20 şube ile hizmet verdiklerini ardından yaptıkları televizyon reklamları ile 10 yıl içerisinde 5 kat büyüdüklerini dile getirdi. Son 5 yılda 400’den fazla dükkan açtıklarını belirten Saranga, “Cirolarımız 3 mislinden fazla arttı. Bizim için de en önemli farklılıklardan biri 2013’te Rusya pazarına girmemiz oldu” dedi.

Türkiye’de fast food ve evlere servis pazarı büyüklüğünün toplam 10 milyar lira olduğunu bildiren Saranga, Türkiye’de 81 ilin 69’unda Domino’s Pizza olarak bulunduklarını ve başarılarının altında yatan nedenlerin başında, Türkiye pazarının güçlü potansiyeli olduğunu söyledi.

240 milyon kişi

Evlere servis satışında siparişlerin Rusya’da yüzde 60’ın üzerinde, Türkiye’de de yüzde 50’ye yakınının dijital üzerinden geldiğini belirten Saranga, Türkiye’de 14 milyon kişinin hayatında hiç pizza yemediğini, pizza yeme sıklığının da gelişmiş ülkelerin 3’te biri seviyesinde bulunduğunu ifade ederek, “Avrupa’nın en kalabalık ve en genç pazarlarına hizmet veriyoruz. Hedef kitlemiz, toplam 240 milyon kişiden oluşuyor ve aynı zamanda harcama gücü giderek artan bir grup. Bu pazardaki payımızı artıracağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

1.800 yeni şube açma gücündeyiz

RUSYA, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’da operasyonları bulunduğunu anlatan Aslan Saranga, genel olarak ana yönetim yerlerinin Türkiye olduğunu söyledi. Saranga, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Rusya, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’da 600 şubemiz var. Domino’s Pizza’nın bölgede 1.800 yeni restoran daha açma potansiyeli var. İlk etapta 400 şube açmayı planlıyoruz. Türkiye’de franchising ile büyüdükten sonra buradan sağlanan gelir ile Rusya pazarında büyük bir atılım yapmak istiyoruz. Geçen yıl hem Türkiye pazarında hem Rusya pazarında yüzde 15 civarında bir büyüme yakaladık.”

Haberin Devamı