Gazete Vatan Logo

Türk kadınının stili dünyayı etkiliyor

İstanbul Modest Fashion Week Haydarpaşa garında gerçekleşti. İslam Moda ve Tasarım Konseyi başkanı Alia Khan, muhafazakar modanın gelişimini değerlendirdi.

Türk kadınının stili dünyayı etkiliyor

IFDC olarak muhafazakar giyimi ve geleneksel sanatları destekleyen, inandıkları değerlere yakışır bir giyim kültürünün oluşması ve bu ekonominin büyümesi için çaba harcayan İslami Moda ve Tasarım Konseyi kurucusu ve başkanı Alia Khan, ilk moda organizasyonları olan İstanbul Modest Fashion Week’i İstanbul’da gerçekleştirdi. Khan, “Biz İstanbul’un hem özel konumu hem enerjisi hem de moda endüstrisine katkısının farkındayız. İstanbul’da adını birçok ülkede duyurmuş muhafazakar giyim markaları var çok fazla bu alanda çalışan tasarımcı da var. Bu enerjiyi ve bilgiyi dünyadaki diğer coğrafyalara açmak istiyoruz” diyor. Muhafazakar Türk kadınlarının giyimlerini değerlendiren Khan dünyadaki diğer müslüman kadınların, Türk kadınlarının giyim tarzından ilham aldığını belirtiyor. Son dönemde tesettür giyimde etnik çizgilerin öne çıktığının belirten Khan şunları söylüyor; “ Son zamanlarda pelerinler,kapüşonlar ve spor ama şık parçalar öne çıkıyor. Yükselen trend ise etnik modern tasarımlar. Müslüman kitle etnik şık stillere yöneliyor.

Haberin Devamı

Müslüman kadınlara ABD’de biçilen rolü reddettim

Etkinliğe katılan Amerika’nın ilk tesettürlü haber spikeri Libyalı Noor Tagouri tesettüre girmesini sevdiğim şeyin peşinden gittim diyerek açıklıyor. “Müslüman kadınlara ABD’de biçilen rolü reddettim” diyen Tagouri bir başörtülünün de haber sunucusu olabileceğini kanıtladım. Ölçülü moda hakkında düşüncelerini anlatan Tagouri, “Modadan kişisel stile inanıyorum. Ölçülü moda kriterlerinize göre giyinmektir” diyor.