Gazete Vatan Logo

Tülin Şahin’den yaza fit girme tüyoları

Hep zaman güzel, sağlıklı, bakımlı ve daima fit! Top model Tülin Şahin’den bahar gelirken bütün güzellik tüyolarını topladık. Evet biliyoruz ki spor vazgeçilmezi, sağlıklı besleniyor. Peki ama bu işler bu kadar kolay mı?

Tülin Şahin’den yaza fit girme tüyoları

Tişört deyip geçmeyin

Dar omuzlardan şikayetçiyseniz, karpuz kol kesim bir tişört seçebilirsiniz. Eğer geniş göğüs kafesine sahipseniz, tişörtünüzün ön tarafının düz olmasına özen gösterin. Derin yuvarlak yaka, geniş kalçası olanlar için ideal modeldir, böylece kalçalarınızın görünümünü dengeleyebilirsiniz. Kiloluysanız, kesinlikle ince kumaş dokumalı bir tişört giymeyin.

Çantanız bedeninize uyum sağlamalı

Çantanızın şekli mutlaka vücut tipinizle uyum içinde olmalı. Kilolarını kamufle etmek isteyenler genellikle geniş ve büyük çantalar tercih ediyor ama burada çok büyük bir hata yapıyorlar. Doğrusu, daha küçük ve keskin hatlı çantalar kullanmak.

Selfie çekerken

En sevdiğiniz özelliğinizi ve en iyi açınızı bilmeniz gerekiyor. Adriana Lima’ya sorduk, ben selfiemi yukardan çekmeyi seviyorum çünkü daha güzel görünüyorum diyor. Hadi, kendinizi keşfetme zamanı...

Sauna kandırıyor

Sauna ve buhar odalarına girerek kilo verilir mi? Hayır verilmez! Yüksek sıcaklık içerdiği için su atmamızı sağlar. Vücudumuzun büyük kısmı sudan oluştuğu için aslında kaybedilen yağ değil, sadece su. Amaç yağ kaybetmek olduğuna göre saunaya spor sonrası girmek, en doğrusu.

Haberin Devamı

Kırmızı ruj aldatır

Uykusuz kaldığınız, yorgun olduğunuz günler direkt kırmızı ruj sürün ve tüm dikkati dudaklara çevirin. Veya çok önemli bir toplantınız, sunumunuz varsa yine kırmızı ruja başvurun. Çünkü kırmızı şunu dermiş bir karşısındakine; Dur! Dikkat! Söyleceklerim çok önemli.

İnce görünmenin inceliklerini keşfedin

Büyük bedenseniz, seçeceğiniz gece kıyafetini yarım beden büyük alın, bakın ne kadar farklı görüneceksiniz. İki parçadan oluşan bir kıyafet alıyorsanız, üst grupları asimetrik kesim alıp, eteğinizin üzerine bırakırsanız sizi daha ince bir görüntüye kavuşturacaktır.

Çocukluğunuza dönün, hızlı kalori yakın

Küçükken yaptığınız sporları tekrar gündeme getirin. Örneğin ip atlayın ya da hulahop çevirin. Bunları yaparken aynı anda eğlendiğimiz için daha fazla kalori yakıyormuşuz. Bir çok model form tutmak için ip atlıyor. Doutzen Kroes, Naomi Campbell ve Adriana Lima bunlardan bazıları. İp atlarken kol, göğüs, karın, bacak kaslarınız aynı anda çalışıyor. Hızlı tempoyla atladığınızda, 15 dakikada 200 kalori yakıyorsunuz.

Haberin Devamı

Işıltı sağlıklı gösterir

Fondöteninize her zaman sedefli, ışıltılı ürünler ekleyin karıştırın ve o şekilde yüzünüze sürün bu daha ışıl ışıl ve sağlıklı bir yüz yaratacaktır.

Espadrile evet ama doğru yerde

Espadrilleri hangi kadın sevmez! Dolgu topuk espadriller bu sezon yine podyumlardan sokağa taşınacak, gardıroplarımızda yerini alacak. Bu ayakkabılar, görünmemek üzere tasarlanmıştır, bunu unutmayın. Maksi elbiselerin altına giymelisiniz ki elbiseniz onu kapatmalı. Bir göz yanıltmasıyla olduğunuzdan daha uzun görünebilirsiniz.

Yürüyün, hiç durmadan yürüyün

Açık havada spor yaptığınızda 2 kat daha fazla kalori yakarsınız. Hazır bahar gelmişken bol bol yürüyüş yapmalı. Yaşımız ilerledikçe daha fazla yürüyüş yapmalıyız çünkü ileride rahat rahat yapabileceğimiz tek spor o olacak.

Spor için tam 1 saat lazım

Haberin Devamı

Unutmayın spor yaptığınızda ilk 20 dakikada sadece şekeri yakıyorsunuz ardından yağ yakımı başlıyor. Bu yüzden en az 50 dakika boyunca spor yapmanız çok önemli.

Ayakkabı alışverişi için doğru zaman

Ayaklarımız akşam saatlerinde şişmiş durumda olur, bu yüzden de sizi en çok rahat ettirecek ayakkabıyı bulabilmek için alışverişinizi akşam saatlerinde yapmalısınız. Bir ayakkabının rahat olduğunu anlamak için halı olmayan bir zeminde deneyin. Topuğun şekli, vücut şeklinize uyum sağlamalı. Eğer kiloluysanız, stiletto topuklardan kaçınmalısınız, daha kalın topuklara yönelin. Kalın bileklerinizden şikayetçiyseniz, kare burun, bilekten bağlı ayakkabılara yönelebilirsiniz. Boyunuz kısaysa sivri burun ayakkabı sizi daha uzun gösterecektir.

Gece saat 23:00'te uyumaya çalışın

Selülit kreminizi hem spor öncesi hem spor sonrası sürün. Spor öncesi sürün ki kaslar çalıştıkça daha iyi etki göstersin. Sonrası toksinler atıldığı için çok güzel bir şekilde absorbe edecektir. Hatta gece yatmadan önce de sürerseniz selülit kremini etkisini kat kat daha fazla görebilirsiniz çünkü hücrelerimiz gece yenilendiği için sürülen her şey daha çok işe yarıyor. Hücre yenilenmesi demişken maalesef gece çok kısa bir süre hücrelerimiz yenileniyormuş. Sadece saat 23:00-03:00 arası. O yüzden artık günümüzde zor da olsa saat 23:00’te uyumak lazımmış hep genç ve ışıltılı bir cilt için.

Haberin Devamı

İnatçı yağın düşmanı ananas

Selülitin de mi tipleri var diyorsanız, elbette var! Tam dört değişik tipte selülit var. Birincisi gözle görülen selülit ki sanılanın aksine, tedavi edilmesi en kolay selülitlerin başında geliyor. İkincisi sıktığınızda ortaya çıkan selülit. Aslında çok da dert etmenize gerek olan bir tip değil. Üçüncüsü sporcularda görülen selülit ki tedavisi en zor tip. Selülitin düşmanıysa, şahane bir meyve: ananas!

Gıdı için selülit kremi

Gıdı bir türlü gitmiyorsa selülit kremini gıdınıza veya sarkan çene altına sürün çünkü selülit kreminin yağ yakma özelliği olduğu için çene altındaki yağları da yakacaktır.

Şeker beklemediğiniz yerden vurmasın

Şu aralar sebze ve meyve sularını içmek trend haline geldi. Ancak sebze suları masum olsa da meyve sularını taze sıkılmış da olsa çok sık tüketmeyin çünkü günün sonunda şeker içmiş oluyorsunuz. Yanlış bir kanı da, meyvenin masum olduğu konusunda. Sürekli meyve yemek sağlıklı besleniyorsunuz anlamına gelmez. Çünkü doğal şeker barındırıyor fakat nihayetinde şeker. Bu yüzden sadece meyve tüketerek sağlıklı kalamazsınız.

Pizzadan vazgeçmem

Modeller pizza yemez mi zannediyorsunuz? Tabii ki yiyoruz. İncecik kepek hamurundan yapılmış sebzeli pizza her modelin favorisidir. Siz de pizzadan korkmayın.

Masum olan hangisi

Yağın artık masum olduğu ispatlandı. Asıl zararlı olan şekermiş. O yüzden üzerinde yüzde 0 yağ oranı yazan ürünlerin aslında size hiç bir faydası yok. Yağ sindirim sistemimiz için gerekli fakat iyi yağlar olmalı bunlar, zeytinyağı gibi.

Hamburger yeme rehberi

Modeller en çok sosa dikkat ediyor. Yağ bazlı soslara değil, sodyum bazlı soslara yönelmelisiniz yani tuz oranı yüksek olan soslara. Ketçap, acı sos ve hardal tam olarak bunları barındırıyor. Hamburgeri yedikten sonra bir bardak suyun içerisine birkaç dilim limon sıkarsanız, oluşacak şişlikleri önlemiş olursunuz.

Somon ve ton balığı tüketin

Balık faydalıdır ama her balık değil. Biz modeller her zaman somon ve ton balığı tüketiriz. Çünkü cilt için en iyi iki balık bu ikisi. Somon, Omega- 3 yağ asitleri için mükemmel bir kaynak.

Kahvaltıyı atlamayın

Kahvaltının atlanması, vücudun insülün direncinin harekete geçirilmesi demek. Bu da tüketilen her besinin yağa çevrilmesi anlamına geliyor. Kahvaltınızı asla atlamayın, günün en önemli öğünü. Günde 3 büyük öğün yerine 6 küçük öğün yiyin. Metabolizmanızı daha iyi çalıştıracaktır.

Çikolata tutkusu

Modeller elbette çikolata da yer fakat bitter olanını tercih ediyoruz. Kalorisi yüksek bir besin ama eğer canınız çikolata istiyorsa, bitter yani bolca kakao içeren çikolata, antioktioksidan da içeriyor.

Bacak boyu uzatılabilir

Bacaklarınızın olduğundan daha uzun görünmesini istiyorsanız, güneşlenirken dikkatli olmalısınız. Güneş koruyucunuzu düz bir çizgi halinde tam bacağın ortasından aşağı doğru indirirseniz, çok daha güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Buzla sıkılaşın

Sabahları, yüze, gözlerinizin üzerine ve boynunuzun üzerine buz küpleri koyarsanız, cildinizin sıkılaştığını görebilirsiniz.

Ekmek sanılanın aksine masum

Özellikle koyu ekmek yemek sağlıklıdır. Bol tahıllı ve esmer ekmekleri tercih edin tabii ki günde 2-3 dilimi geçmeyin.

Bacaktaki sarkmalara çözüm

Bacaktaki sarkmalar için, bacaklarınızı açarak, elleriniz belde makas hareketini günde 10 dakika yapabilirsiniz. Özellikle üst bacaktaki sarkmaları gidermek için birebir.

Bahar çiçekleriyle maske

Karma bir cildiniz varsa, kır çiçekleri ve yoğurtla, eğer kuru bir cilde sahipseniz zeytinyağı ve çiçeklerle uygulayacaksınız bu tarifi. Çiçekleri ince ince kesiyorsunuz, yoğurtla harmanlayıp cildinize maske yapıyorsunuz.

Sık sık diyet yapmak metabolizmayı yavaşlatır

Sık diyet yapmak metabolizmanızı yavaşlatır. Bu yüzden gördüğünüz tüm diyetleri uygulamaya çalışmaktansa sadece sağlıklı beslenme ve sporla her daim fit kalabilirsiniz. Haftanın 4-5 günü spor yaparsanız istediğiniz her şeyi ama her şeyi rahatlıkla yiyebilirsiniz. Benim yaptığım sadece bu disiplini hayatımın bir parçası haline getirmek.

Çay bakımı yapın

Sabahları sıcak suda beklettiğiniz çay poşetleri ile tüm yüzünüzü silin. Cildinizi anında toparlayacaktır. Şiş gözler ile uyandıysanız çözümü yine çay poşetinde. Gözlerinize sıcak suda beklettiğiniz çay poşetlerini koyun. Şişlikler anında iniyor.

Saç kremini tüm saça uygulayın

Saç kremini saçlarınızın sadece uçlarına uygulamayın, bu uçların daha ince ve güçsüz olduğu görünümü yaratır.Yüzeysel olarak dipten uçlara kadar kremi sürerseniz çok diplerine yedirmeden saçlarınız daha eşit derecede volümlü görünümü yaratır. Eğer gün boyu saçlarınızın güzel kokmasını istiyorsanız, fırçanıza biraz parfüm sıkabilirsiniz.

Saçlara talk pudrası

Saçlarınız sık sık yağlanıyorsa saçlarınızı öne atın ve talk pudra dökün anında yağını alacaktır ve volüm kazanacaktır.

Yağlı cilde su bazlı ürün

Yağlı ciltler her zaman su bazlı ürünler kullanmalı sadece nemlendiricilerde değil. Fondöten, göz altı kremleri, concelear gibi yüzünüze uyguladığınız ürünün su bazlı olmasına dikkat edin.

İşin sırrı kat kestirmekte

Saçı volümlü göstermenin sırrı kat kestirmekte. Saçlarınıza kat kestirseniz saçlarınız anında daha çok duracaktır ve yüzünüze de anında lifting etkisi yaratacaktır. Az saçınızın varsa balyajlar yaptırarak göz yanıltması ile daha çok saçınız varmış havası yaratabilirsiniz.

Allık illüzyonu

Artık allıkları eskiden olduğu gibi yanakları içine çekip sürmüyoruz. Gözümüzün hemen altına yakın elmacık kemiğinin üstüne azıcık en canlı renkte sürüyoruz çünkü bu daha fresh bir hava yaratıyor.

Sivilce düşmanını göz damlası

Kırmızı sivilceniz varsa ve acil ondan kurtulmanız gerekiyorsa üzerine göz damlası sürün hemen kırmızılığını alıp sakinleştirecektir. Göz damlası nasıl ki gözün kızarıklığını alıyorsa aynı şekilde, o an için aknenizin ciltte yaratığı kızarıklığı da bir süre için yok ediyor.