Gazete Vatan Logo

TSK'dan flaş açıklama! PKK saldırdı

PKK’nın Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 25 Mart günü havan, makineli tüfekler ve Doçkalarla saldırıda bulunduğu açıklandı

Çözüm Süreci’yle uzun süredir çatışmasızlık yaşanırken, Hakkari’nin Dağlıcı bölgesinde korkutan gelişmeler yaşandı. Genelkurmay, PKK unsurlarının Dağlıca’da askeri unsurlara havan atışı ile saldırdığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de karşılık verdiğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: “Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, 25 Mart 2015 saat 13.25’te Dağlıca / Yüksekova / Hakkâri bölgesindeki unsurlarımıza yönelik üç adet havan atışı yapılmıştır. Dağlıca’da bulunan havan tespit radarıyla belirlenen söz konusu havan atışlarının yapıldığı hedefler, 155 mm Fırtına obüsü ve 120 mm havanlar ile derhal ateş altına alınmıştır. Ayrıca, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, 25 Mart 2015 saat 14.40’da Dağlıca Bölgesindeki unsurlarımıza Biksi makineli tüfekler ve Doçka uçaksavar makineli tüfekler ile ateş edilmek suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur. Yapılan terörist ateşlerine, bölgede bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir.”

Haberin Devamı

Sınır dışından değil

Çözüm sürecinde gelinen aşamaya rağmen bölgede silahlı unsurların uzun bir aranın ardından karşı karşıya gelmesi dikkati çekti. Alınan bilgilere göre PKK unsurları, tacizi Türkiye topraklarından yaptı. Kaynaklar, tacizin zaman zaman sürdüğüne işaret etti. Zaman zaman PKK militanları; Dağlıca’daki TSK unsurlarına yönelik sınır ötesi tacizde de bulunuluyordu.

Reyhanlı’ya roket düştü

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye ordusunca muhaliflere yapılan ağır silah atışları sırasında bir roketin Hatay’ın Reyhanlı ilçesine düştüğünü, karşılık olarak iki Fırtına obüsü ile rejime ait bir topçu mevzisine atış yapıldığını açıkladı.

Özel: PKK meşrulaşıyor

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Savunma ve Havacılık Dergisi’ne verdiği röportajda, Suriye’deki ortamın, PYD-PKK’nın terör örgütü kimliğinden ziyade IŞİD ile savaşan meşru bir güç olarak görülmesine yol açtığını söyledi. Bölge için “İyimser öngörüde bulunmak güç” diyen Orgeneral Özel, Türkiye için savaş riskine işaret etti. Özel ayrıca, 2013 ve 2014 yıllarında kurulan iki hudut Özel Harekât komando taburuna bu yıl bir taburun daha ekleneceğini açıklaldı. Özel’in verdiği bilgilere göre, sınır birlikleri güçlendirilecek ve yasal yetkileri yeniden düzenlenecek.

Haberin Devamı