Gazete Vatan Logo

Trump sınıra dayanacak

ABD Başkanı Trump’ın, Asya turu kapsamında Kuzey ve Güney Kore arasındaki askerden arındırılmış bölgeyi ziyaret edebileceği öne sürüldü

Trump sınıra dayanacak

Pyongyang yönetiminin nükleer silah programı ve füze denemelerini sona erdirmek için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu her fırsatta dile getiren ABD Başkanı Donald Trump’ın Asya turu kapsamında Kuzey Kore sınırını ziyaret edebileceği iddia edildi.

Yerel basının iddiasına göre Beyaz Saray, Trump’ın Güney Kore ziyaretinde gidebileceği olası yerlerin belirlenmesi için geçen ay başkent Seul’e bir heyet gönderdi.

Başkan Trump’ın Seul ziyaretinde komşu Kuzey Kore’ye ‘sert bir mesaj’ vermeyi planladığı, bu amaçla sınırdaki askerden arındırılmış bölgeye gidebileceği kaydedildi. Beyaz Saray, iddiaya ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı. Trump’tan önce selefi Barack Obama ve eski başkanlardan Bill Clinton da Kuzey Kore sınırını ziyaret etmişti. Trump’ın Başkan Yardımcısı Mike Pence de, Nisan ayında Güney Kore’ye gerçekleştirdiği ziyarette askerden arındırılmış bölgeye giderek yetkililerden bilgi almıştı.

Havadan gözdağı sürüyor

Amerikan Hava Kuvvetleri, Pyongyang yönetiminin ‘Düşürürüz’ tehdidine karşı bir kez daha bombardıman uçaklarını Kore Yarımadası’nın üzerinde uçurdu. B1-B tipi iki bombardıman uçağı, Güney Kore ve Japonya hava kuvvetlerine bağlı jetlerin eşliğinde Guam Adası’ndan Kore Yarımadası’na doğru bir uçuş gerçekleştirdi. Uçuşun bölgedeki müttefik ülkelerle ortaklaşa eğitim tatbikatları kapsamında gerçekleştirildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Bu arada uçuşun yapıldığı gün Savunma Bakanı James Mattis ve Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, Başkan Trump’a Kuzey Kore rejimine karşı atılacak olası adımlar hakkında brifing verdi.