Gazete Vatan Logo

Trump’ı ‘sildi’ kahraman oldu

Mikro mesajlaşma sitesi Twitter’ın bir çalışanı, işteki son gününde ABD Başkanı Trump’ın resmi hesabını 11 dakikalığına kapatınca Amerikan medyasınca ‘kahraman’ ilan edildi

Trump’ı ‘sildi’ kahraman oldu

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası döneminden bu yana aktif olarak kullandığı Twitter hesabı, önceki gün 11 dakikalığına silindi. Mikro mesajlaşma sitesinin yöneticileri yaptıkları ilk açıklamada, bir çalışanlarının ‘yanlışlıkla’ Trump’ın hesabını sildiğini öne sürdü.

Ancak şirket daha sonra yaptığı bir başka açıklamada ise, “Twitter’ın müşteri destek ekibinden Perşembe işteki son günü olan bir çalışanımız tarafından Trump’ın hesabı kapatıldı. Geniş çaplı bir araştırma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Trump dün hesabının düzelmesinin ardından attığı mesajda, hesabının ‘ipsiz sapsız bir çalışan’ tarafından kısa süreliğine kapatıldığını belirtmekle yetindi, ancak sosyal medya Başkan Trump’ı Twitter’dan ‘silen’ gizemli çalışanı ‘kahraman’ ilan etmekte gecikmedi.

‘Teşekkür ederiz’

Ünlü internet sitesi Mashable, haberi ‘Amerikan kahramanı son gününde Trump’ın hesabını kapattı’ başlığıyla duyururken resmi Twitter hesabından da “Gizemli kahraman, sen kimsin? Amerika sana teşekkür etmek istiyor” şeklinde bir mesaj paylaştı. Gizmodo gibi bazı haber siteleri ise Trump’ın hesabını silen çalışan ile röportaj yapmak için sosyal medyadan duyuru yaptı.

Haberin Devamı

Eski ABD Temsilciler Meclisi Üyesi David Jolly ise Twitter’dan paylaştığı mesajda, ABD Başkanı’nın şahsi hesabını bilerek devre dışı bıraktığı ifade edilen Twitter çalışanının Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi gerektiğini savundu.

Aktif kullanıcı

41 milyondan fazla takipçisi bulunan Başkan Trump sosyal medyayı aktif kullanan siyasetçilerin üst sıralarında yer alıyor. Bazı günler ondan fazla mesaj atan Trump’ın paylaşımları genellikle tartışma yaratıyor. Rakiplerini, gazetecileri sıkça hedef alan Trump son gönderdiği mesajlardan birinde New York’ta 8 kişinin öldüğü eylemi düzenleyen Özbek saldırgan Sayfullo Saipov’un idam edilmesini istemişti.

Ivanka Tokyo’da

ABD lideri Trump’ın danışmanları arasında yer alan büyük kızı Ivanka Trump, Dünya Kadınlar Asamblesi’nin yıllık konferansına katılmak üzere Japonya’ya gitti. Japon Başbakanı Şinzo Abe ile podyuma çıkan Ivanka, kadın girişimcilerin dünya çapında desteklenmesine dair bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Damada kızgın

ABD lideri Trump’ın, Federal Soruşturma Bürosu’nca (FBI) yürütülen, Rusya’nın başkanlık seçimlerine olası müdahalesine ilişkin soruşturmada yaşanan gelişmelerden, damadı ve başdanışmanı olan Jared Kushner’i sorumlu tuttuğu öne sürülüyor. Vanity Fair dergisinin Washington kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Trump’ın Kushner’i, Michael Flynn ve James Comey gibi kendisine yakın isimleri Beyaz Saray’dan kovma kararı almasındaki rolü nedeniyle eleştirdiği belirtildi. Kushner’in, Trump’ın yakın ekibinde yer alan bazı önemli isimlerin Beyaz Saray’dan kovulmasında etkili olduğu öne sürülmüştü. Trump’ın kampanya yardımcılarından Sam Nunberg, dergiye verdiği röportajda Kushner’in ‘modern Beyaz Saray tarihindeki en kötü siyasi danışman’ olduğu yorumunu yaptı.