Gazete Vatan Logo

Trump'a karşı avantajlı!

ABD Başkanlık seçimi ile ilgili olarak Politico/Morning tarafından yapılan ankette ABD Başkanı Donald Trump karşısında Senatör Bernie Sanders’a büyük destek çıktı.

Trump'a karşı avantajlı!

Hillary Clinton ile giriştiği ön seçim yarışını az bir farkla kaybeden Sanders’ın 2020’de yapılacak olan seçimlerde aday olması halinde Trump karşında avantajlı konumda.

ABD Başkanlık seçimlerine yönelik olarak Politico/Morning tarafından yapılan ankette, Demokrat Parti'nin olası başkan adaylarının ABD Başkanı Trump karşında avantajlı olduğu ortaya çıktı. Vermont Senatörü Bernie Sanders, Trump karşısında yüzde 44'lük bir desteğe sahip, ankette Eski ABD Başkanı Barrack Obama'nın yardımcısı Joe Biden'a ise yüzde 43'lük bir destek çıktı. Ayrıca ankette Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ise Trump karşısında yüzde 34'lük desteğe sahip.

KARARSIZLARIN OYLARI KRİTİK ÖNEM ARZ EDİYOR

Katılımcılarının çoğunluğunun kararsızlar arasından seçildiği ankette, Trump ve varsayımsal bir Demokrat Partili adayın arasında farkın yüzde 20'den fazla olmadığı belirtilirken, bu durumun kararsızlar faktörü yüzünden olduğu vurgulandı.

Sanders ve Biden'ın, Trump'a ile yarışan adaylar arasında, ABD Başkanı karşısında yüzde 30'dan daha az kararsız seçmen sayısına sahip iki aday olarak ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Warren ve Trump arasında yapılan ankette ise kararsızların oranı yüzde 36 olarak görülmekte.

KARARSIZLARIN OYLARI BELİRLEYİCİ OLACAK

Kafa kafaya giden anket sonuçlarında, Trump'ın oy oranı halen yüksek gözükse de ankete katılanların yüksek oranda kararsız seçmen olduğu unutulmamalı yorumu yapıldı.

Anket, Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'in vergi kaçakçılığı ve kampanya finansmanı ihlalinden suçlubulunmasından önce 16 ve 18 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Anket ayrıca, ABD Başkanı'nın kampanya müdürü Paul Manafort'un kuzey Virginia'daki bir jüri tarafından sekiz banka dolandırıcılığı ve vergi hilesinden suçlu bulunmasından önce de gerçekleştirildi.

Sputnik